CHP Lideri Özgür Özel: "Tunç Soyer İzmir'e Destek Verecek"

EGEOLAY/CHP Genel Başkanı Özgür Özel Habertürk'te, Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yeşilkaya ve Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır'ın gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı

CHP Lideri Özgür Özel: "Tunç Soyer İzmir'e Destek Verecek"
Editör: Ege Olay
09 Mart 2024 - 00:23
Özgür Özel yaptığı açıklamada;

"TUNÇ SOYER İZMİR'E DESTEK VERECEK"

Tunç Soyer, Ekrem Bey'i aradı, Ekrem Bey beni aradı 'Tunç Soyer beni aradı mitinge katılmak istiyor' dedi. 'Ben de uygun olur, kendisine selamlarımı söyleyin' dedim. İzmir'de çok dengede mevzu vardı. 4-5 isim vardı. Tunç Bey'e anketini gösterdim. Anket bu sonuç bu diyerek. Bir şey demedi. 'Biz de daha iyi anketler vardı' dedi. Sonuçta parti karar vermiş. Ben davet ettim, çok iyi sohbet ettik. Kendisine görev teklif ettim. Yurt dışı temsilciliklerden sorumlu olma göreviydi. Düşünmek istediğini, onore olduğunu, böyle düşünmemizin kendisini memnun ettiğini, şimdilik görevi kabul edemeyeceğini düşündü.

"İZMİR BÜYÜKŞEHİR'İ BİR KADIN TEMSİL ETMELİ"

İzmir bugüne kadar 6 tane kadın aday olmuş. 9 kadın adayı seçilecek yere koyduk. Bu muhteşem bir şey. İzmir'e bir kadın büyükşehir belediye başkan adayını CHP'nin koymamasını doğru bulmuyorum. O tanırlılıkta birinin mutlaka yetişmesi lazım. 12 adayım 40 yaş altı. Sokağı inanılmaz heyecanlandıran değişim yaptık. İnanılmaz bir yerel yönetim devrimi yapıyoruz İzmir'de. Bu eskileri kötülemek değil. Önceki dönem arkadaşlarımızdan birçok yerde istifade ederiz. Yaş ortalaması 43 olan bir yaş ortalamasıyla yönetiyorum partiyi. Çankaya CHP'nin amiral gemisidir. Çankaya'da hiç talebi olmadığı halde Gül Çiftçi diye arkadaşımızın adı geçti. Dört dörtlük Cumhuriyet kadını. Görevinde inanılmaz işler yapıyor. Ben Çankaya'ya ya kadın ya bir genç aday koyacağım. Koyduğum adayın kendine özgü inanılmaz bir başarı öyküsü var. 5 sene sonra şaşıracaksınız. Bir büyük yaşam hikayesi. Yoksulluktan gelen, halen infaz koruma memuru olan annenin lojmanda büyüttüğü, hakimlere savcılara özenerek büyümüş, okumuş. Ankara Hukuk'a okul birincisi kontenjanından girmiş. Girdiği sınavlarda başarılı olmuş. Alevi diye, CHP'li diye elenmiş. Biz Çankaya'da kişisel hukukumu emanet ettiğim, Çankaya ilçe yöneticiliğini yapmış pırıl pırıl birisine emanet ettik. Hüseyin Can'la kurduğum ilişki şu; Atatürk'ün İsmet Paşa'ya duyduğu güven neyse Özgür Özel'in Hüseyin Can'a duyduğum güven budur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum