CHP'li Sol Bir koltuğa üç karpuz sığdırıyor

EGEOLAY/İzmirli iş insanı Şafak Sol, bir koltuğa üç karpuz sığdıran isimlerden birisi. Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlar arasında ön sıralarda yer alan Şafak Sol, cinsiyet eşitliğini destekleyen ilk güzellik merkezlerini kurdu.

CHP'li Sol Bir koltuğa üç karpuz sığdırıyor
Editör: Ege Olay
05 Ekim 2022 - 12:41
Başarıyı genç yaşta yakalayan, ekonomi, sağlık ve politikada ismi sıkça gündeme gelen Şafak Sol “meseleye kadın olarak bakmak değil de, duyumsama ve duyumsanma olarak bakmak şart. Her zaman bu duygularla, onların haberi olmadan toplumla aramda geçenleri kendi içimde içselleştirdim.  Hepimizin yapması gereken de bu değil mi? Evrensel ilkeler de bunu doğruluyor. Benim bu güne kadar içinde yaşadığım topluma karşı duyumlamalarım ve duyumsamalarım sorunu önemsememle hep karşılık buldu. Bütüne katkıda bulunmamak bulunduğun topluma karşı  ihanet etmektir. Ben bunu yapmadım. Yani sadece içinde bulunduğun yerden perspektif ile bakmaya çalışırsa insan herkes için yol göstermiş olabilir ancak. 
Farkındalıkla tamamlayıcı ihtiyaçları öngören bir insan olarak bana göre maddi, manevi, hukuk vb. işler devletin sorumluluğunda, bizim görevimiz her zaman sağlıklı bir şekilde kaynak üretmek, duyarlı kalabilmek… Bir de tüm bunları çok severek yapıyorsun. Yani hissedilen “esas hikaye” yapmak istiyorum ile başlamıyor . Tabi tüm koşulları ile yaşanan bu doğal bir süreçte bir araya gelme olgunluğunda bir sistem oturmuş oluyor ve sesli düşünüyorum. Her bir parçadan bir bütün oluştu” dedi. “Bu ülkede sağlık, sağlık turizmi, estetik, güzellik sektörü oturdu. 1994’ten beri bu saydıklarım uğruna bir savaş verdim. En sonunda olması gereken oldu ve sistem topluma daha iyi hizmet verebilmek için teknolojiye yatırım yapmayı mecbur kıldı, öğrendiler. Ara personeller için 4 yıllık üniversiteler açıldı. Meslek okulları açıldı. Bunları yapabilmek gerçekte ölüm fermanımı imzalamaktı ama yılmadan yaptı Şafak. Daha sonra nasıl yürüsün, nasıl olsun dediğimde tecrübemi farklı bir sektöre entegre edebiliyorum. “İşte tecrübe birliğini” entegre etmiş oluyorum. Eksik gördüğüm için değil, olması gerekenlerden olmayandan yola çıkmıştım. Plansız ama yüreğimle kurduğum şirketi. Sayesinde öncü bir sağlık kuruluşu, örnek bir iş kadını, ülkemizin hak ettiği dev bir sağlık sektör çıktı ortaya. Bana göre “İnsanın kendine dayanma durumu çok kıymetli şeklinde konuştu. 


SAĞLIK GRUBU BAŞKAN YARDIMCISI

İzmir Ticaret Odası’nda sağlık grubu başkan yardımcısı olarak görev yaptığına da değinen Şafak Sol “Ancak bu ve benzeri görevler her şeyin ötesinde hayatın bana özel tatlı telafileri. Bu nedenle olduğundan daha fazla içsel memnuniyet yaşattı bana .Ben bu ve benzeri görevlerde olmadığım da zaten hep çalıştım ,çalışıyorum. Bu nedenle iç huzurum ile daima müthiş barışık biriyim”
Ticaret Odası ve Ticaret Borsalar Birliği’nin sarsılmaz bir gövde de yaptıkları çalışmaları her zaman çok değerli buldum. Üye olma dışında içinde olduğum dönem ve süreçler benim için her yıl sararan fotoğraflarda bir anı olarak kalacak. Bilgi birikim ve deneyimleri karşılıklı paylaşmak müthiş bir haz.. Mesela farklı sektörlerin bir araya gelmesi ile karşılıklı alışveriş, sorunlara tanıklık etmek ve yardımlaşmaya olanak tanıyor. Tüm bu etkinlikler de ayrıca çok eğlenceli geçen süreçler de yaşanıyor” diye konuştu. 
Açıklamasında İzmir Ticaret Odası seçimlerini de değerlendiren Şafak Sol
“Sağlık sektörüne, estetik güzellik sektörüne 30 yılda çok emek verdim. Bu güne  kadar bireysel olarak maddi manevi  koşarken  buldum kendimi. Dolayısı ile Ticaret Odası, ticaret borsası, derneklerden siz de “bulunun” diye gelindiğinde vaktim olmadığı gibi sıcak da bakmıyordum. Vaktim de yoktu. “ Ben zaten çalışıyorum arkadaşlar” diyerek açıkçası hep kaçtım. Sağlık, sağlık ve güzellik sektörünü görmek istediğim bugün geldiği yere kadar hem refakatçı hem de öncülük eden biri oldum. Bu nedenle çok mutluyum. 

CHP’NİN AMACI MUTLULUK 

Siyasi etkinliğini CHP’de sürdürdüğünün altını çizen Şafak Sol ”Düşüncelerimin genel hatlarına kısaca bakmak gerekirse yıllar önce milletvekili olmak üzere dosyamı hazırladım. Ancak annem ve ailem geçmiş zamanlarda bu durumu uygun görmedi.  2006’dan beri Cumhuriyet Halk Partisine üyeyim. Atadan babadan da Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Dolayısı ile amacı sadece halkın refahı, mutluluğu olan biricik ülkemde biricik parti tabi ki benim partim. Karşıt bir parti düşünme, fikrini savunma, hissiyat olarak orada bulunabilme olayım sıfır. AKP hükümeti ile çalıştım, 30 yılda onların olduğu süreçte ayak basılmayan topraklarla tanışıp, yüzleşildi. Çünkü kadın, anne, sanatkar, yatırımcı, öncü her şeyi ile bir vatandaştım. Bu mücadeleye onlarda inanamadı. Yatırımlar, istihdam arttı. Gençlerin yolu açıldı. Bugün açılan bir hastane minimum bin kişiyi istihdam ediyor. Yurt dışından sağlık turizmi aracılığı ile gelen hastalar binlerce döviz kazandırıyor. En son 2022 yılında tek doktorlu sağlık kuruluşlarına ikinci bir doktor istihdamı sağlamanın yolunu açtım. Bugün yarın iktidarda kimin olduğunun önemini gözetmeden gerektiği noktada mücadelemi yine yaparım. Bu hem işletme hem hekim istidamı hem de vatandaş için önemliydi. Yaptım. Bana göre iş hayatında, siyasette, özel yaşamda yani hayatın her anında en acı şey insanların bireysel tatmin uğruna , birilerini yanlış bilgilerle ikna etme çabasında bulunması. Bu güne kadar partimle ilgili Şafak Sol olarak birçok görevlerim oldu. Bu görevleri sağlıklı ve etkili yerine getirdim. Bilgi birikimim yüksek, bundan sonra da partinin içinde bizzat bilfiil yer alarak Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetim uygun bulursa milletvekili olmayı düşünüyorum” dedi. 
Sol” Geçtiğimiz yıl 2021 sonunda, Vatandaşlık anlayışım ile “Türkiye Kadın Kooperatiflerini” kurdum. Bunu partim ile paylaştım. Projemin arkasındayım ve sürdürülebilir devam edebilmesi için gereken desteği vereceğim gibi partimden talebim projenin maksimum ilkelerle desteklenmeye devam ettirilmesi. Dolayısı ile hedefiniz var mı dediğinizde, tabi ki var. Hedefim her zaman olduğu gibi ülkemin ekonomisi, istihdamı ve beraberinde getirdiği huzuru önemli. Nedenim yeni dünya biçimlenmesinde sürdürülebilir istihdam ve ekonomik katkı. Bilgi birikimim var, bakış açım, yaptıklarım, yapılanlar ortada. Ben merkezci değilim ve şiddeti sevmiyorum. Düşüncem ülkemizin layık olduğu “en iyi” ye ulaşması amacını taşıyor. Devletin meydana gelmesi için ilk önce zorunlu olan insanlardır”. Yani insan olduğu için devlet var olur”. İnsan pasif bir varlık değildir. Bu nedenle “ne olacak bu ülkenin hali”  diye düşünmeden koşturan değerlerin desteklenme ihtiyacı doğar. Mütevazi olmaya gerek yok. Söylüyorum. Dolayısı ile kararlıyım. Sevenlerimden,sayanlarımdan, dostlardan varsa hısımlarımdan duygudaşlık eşliğinde desteklerini kalpten bekliyorum. ”diye konuştu. 
Konuşmasında hedeflerini de açıklayan Sol ”Aslında yaşamın içerisinde bunlar benim arzularım, isteklerim, hedeflerim değiller, olamıyor da ne yazık ki ancak geçmişe, geleceğe, arada geçen sürece baktığımda hep toplumun ihtiyacı, hep çevremdekilerin ihtiyaçlarını duyumsadım. Bu bakış açısına “olmak çeşidi ve zorunda kalma hali diyebiliriz. “Hep o insanlara nefes yolu açmak. Dolayısı ile içinde yaşadığın dünyada “hissettiğin duyarlılığın serpilmesini oluşturup, yaptıklarını da faydalı “süslemeler” olarak görüyor ama bir hedefin olmadan çalışıyorsun aslında. Hani çocukken sokağa çıkıp oyun oynuyorduk orada hedef neydi ki, oynuyorduk. Ama hep güzeldi, seviyorduk, o yüzden bana halâ öyle geliyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum