CHP'li Sertel'den TCDD eylemine destek

EGEOLAY/Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi 13 TCDD çalışanının sürgün edilmesi nedeniyle İzmir Alsancak Garı önünde beş gündür devam eden oturma eylemine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de destek verdi.

CHP'li Sertel'den TCDD eylemine destek
Editör: Ege Olay
22 Mayıs 2020 - 14:49
BTS İzmir Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasının ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kurumla özdeşleşmiş tecrübeli personellerin sürgün edilerek yıpratıldığını bu isimlerin yerine yandaş ve liyakatsız isimlerin kuruma doldurulduğunu söyledi.

 TBMM KİT Komisyonu üyesi olarak TCDD’nin hesap ve işleyişini denetlediklerini vurgulayan Sertel, TCDD’nin tıpkı Türkiye gibi yönetilemediğini ve yıllardır zarar ettirildiğini ifade etti. 



SORUMLULAR LİYAKATSIZ YÖNETİCİLERDİR



İşçinin, emekçinin, mağdurun yanında olduklarını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Adapazarı’ndaki, Çorlu’daki, Ankara’daki tren facialarını unutmak mümkün değil. Bu kazaların sorumlulaları liyakatsız yönetiçilerdir. AKP yönetiminin göreve getirdiği genel müdürler her seferinde kendi yandaş kadrolarını oluşturmaya çalışmakta deneyimli isimleri de haksız hukuksuz şekilde sürgün etmektedir. Buradan TCDD Genel Müdürü’ne sesleniyorum; 5 gündür oturma eylemi yapan, hakkını arayan, direnen arkadaşlarımız haklıdır. Hiç kimse ama hiç kimse haksız ve hukuksuz şekilde sürgün edilemez. Hele böylesine salgın döneminde insanlara yapılan zulüm asla kabul edilemez. Liyakatsız kadroların kurumlara zarar vermesine izin vermeyeceğiz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum