Reklam

CHP'li Sertel'den çağrı: Hasta bakıcıya, temizlikçiye de ek ödeme verilsin

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanlığı'nın hastane personellerine 3 ay boyunca tavan üzerinden ek ödeme yapılmasına yönelik aldığı kararın yerinde olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi. Olağanüstü bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde tüm sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Sertel, ek ödemenin 4D’liler, hasta bakıcılar ve temizlikçileri de kapsaması gerektiğini vurguladı.

CHP'li Sertel'den çağrı: Hasta bakıcıya, temizlikçiye de ek ödeme verilsin
Editör: Ege Olay
29 Mart 2020 - 12:35
Sertel, "Bu karar, hastane çalışanları arasındaki iç barışı bozar. Karara göre, doktorlar, hemşireler, üst düzey personel ve müdürler ek ödeme alacak, ancak taşerondan kadroya geçen 4d'liler, hasta bakıcılar, temizlikçiler ek ödeme alamayacak. Çoğunluğu emek ağırlıklı iş yapan, hasta ile birebir temasta bulunan, yatağını temizleyen ona yemek getirenler de ödeme alamayacak. Bu durum hakkaniyet ölçüsüne sığmaz" dedi.



BAKAN SAHİP ÇIKMALI



“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı hastanelerde görev yapan hasta bakıcılara, temizlikçilere, sekreterlere ve güvenlik personeline sahip çıkmaya çağırıyorum” diyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle devam etti:

"Bu ödeme miktarları teşvik değil, bugün en basit bir ameliyat bile 10 bin TL tutuyor, doktorlar zaten hayatları pahasına çalışıyorlar. Bu noktada Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, istisnasız tüm sağlık çalışanlarına her ay iki maaş verilmesini önermişti bu uygulanabilirdi. Bunun yerine tavan üzerinden 3 ay boyunca ek ödeme yapılması kararı alındı. Performansa dayalı ek ödemelerden hastanede görev yapan personelin bir kısmı yararlanamıyor. Bu süreçte ek ödemelerin kapsamı genişletilmeli ve hasta bakıcısından temizlikçisine, sekreterinden güvenlikçisine kadar risk altında çalışan tüm personelin yararlanması sağlanmalıdır.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum