Reklam

CHP'li Polat'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı: Cumhuriyeti Korumak Ve Yaşatmak En Asli Görevimizdir!

EGEOLAY/CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

CHP'li Polat'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı: Cumhuriyeti Korumak Ve Yaşatmak En Asli Görevimizdir!
Editör: Ege Olay
28 Ekim 2020 - 11:09
Polat, “Cumhuriyetin ilanı ile beraber ihmal edilenAnadolu halkıözgürlük ve eşitlik gibi en temel insan haklarından olan evrensel değerlere kavuşmuştur. Cumhuriyet, çağdaş değerlerden bir yaşam biçimi demektir. Bizlere armağan ve emanet edilen Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir” dedi.



BUGÜN ÇAĞDAŞ BİR TOPLUMU YAŞATMA ÇABASINDAYIZ”



Polat, “Gazi Mustafa KemalAtatürk,  ‘Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli Cumhuriyettir’ diyerek bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramlara vurgu yapmıştır. Bugün Cumhuriyetimize, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesine duyulan derin bağlılık ile çağdaş bir toplumu yaşatma çabasındayız. Bu amaçla Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmak ve onları doğru uygulamak, aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek bizlere düşen büyük sorumluluktur.Bizlere armağan ve emanet edilen Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir” diye ifade etti.



“CUMHURİYET; HALK İÇİN İLKESEL BİR YOL HARİTASIDIR”



Polat, Cumhuriyet’in millet ve hükümet arasındaki bağının önemini vurgulayarak; Atatürk’ün ‘Artık hükûmet ile millet arasında mazideki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millettir ve millet hükûmettir. Artık hükûmet ve hükûmet mensupları kendilerinin milletten ayrı olmadıklarını ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır’ sözlerini hatırlatan Polat, “Cumhuriyet, bu topraklarda bir devlet, bir yönetim biçiminden ötesini ifade etmektedir.Devlet biçimi olmasının yanı sıra, halkı her alanda ileriye güdümleyen bir ilke olma değerini de taşımasıyla cumhuriyet; halk için ilkesel bir yol haritasıdır. Bu yol haritasını takip etmek bizi bugünün karanlığından yarının aydınlığına çıkaracaktır” dedi.



“CUMHURİYETİ KORUMAK VE YAŞATMAK EN ASLİ GÖREVİMİZDİR”



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ülkemiz için en büyük bayram olduğunu ifade eden Polat, açıklamasının devamında şunları söyledi; “ Cumhuriyeti birikim ve değerleriyle korumak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nda da söylediği gibi 29 Ekim en büyük bayramımızdır, kutlu olsun. Cumhuriyeti bize armağan ve emanet eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıve minnetle anıyorum” dedi.