CHP Kurultayı öncesi 95 milletvekili Kılıçdaroğlu'na destek açıkladı, 196 İstanbul delegesinden 185'i Özel için imza verdi

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan 38. Olağan Kurultay öncesi destek savaşları kızıştı. CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, 130 milletvekilinden 95’inin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceğini duyurdu. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise dün akşam ziyaret ettiği Genel Başkan Adayı Özgür Özel’e 196 il delegesinin 185’inin destek imzalarını iletti.

CHP Kurultayı öncesi 95 milletvekili Kılıçdaroğlu'na destek açıkladı, 196 İstanbul delegesinden 185'i Özel için imza verdi
Editör: Ege Olay
01 Kasım 2023 - 17:16

4-5 Kasım'da Ankara Spor Salonu'nda yapılacak CHP’nin 38. Olağan Kurultayı için hazırlıklarda sona gelindi.

Kurultay'ın ana sloganı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” olarak belirlendi.
 

Kılıçdaroğlu’nun önerisinin değişimciler tarafından da kabul edilmesiyle, Divan Başkanlığı’nı İstanbul İl Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı Kurultay'ın ilk gününde genel başkanlık, ikinci gününde ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği seçimi yapılacak.

Kurultay'da, yeniden genel başkanlığa aday gösterilecek olan Kılıçdaroğlu’na karşı Grup Başkanı Özgür Özel, eski Parti Meclisi (PM) üyesi akademisyen Örsan Kunter Öymen ve eski milletvekili İlhan Cihaner aday adaylıklarını açıklamışlardı.(BBCTURKÇE)

YORUMLAR

  • 0 Yorum