CHP İzmir milletvekilleri Halil Arda'ya kefil oldu

EGEOLAY /Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala hafta sonu gerçekleştirdiği iki ayrı mitingde Gaziemir’e yapacağı hizmetleri tek tek anlattı, halkın halkçı başkanı olacağı sözünü verdi.

CHP İzmir milletvekilleri Halil Arda'ya kefil oldu
Editör: Ege Olay
25 Mart 2019 - 10:58
Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, cumartesi günü gerçekleştirdiği Bahar Mitingi’nin ardından Pazar günü de Sarnıç Meydanı’nda Gaziemirlilerle buluştu. 

HALİL ARDA: EN AZ YÜZDE 60 OY ORANIYLA SEÇİLECEĞİZ 

CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç ve Atilla Sertel’in yanı sıra İYİ Parti Gaziemir İlçe Başkanı Beyhan Mutlu ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan ile il ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu mitingde konuşan CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, 31 Mart’ta en az yüzde 60 oranında alacağı oy ile seçileceğine inandığını söyledi. 

ARDA: ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, KAZANAN GAZİEMİR OLACAK 

Seçim çalışmaları sırasında çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadıklarını belirten CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, 

“Aldığımız notlar 100 sayfayı geçti. Sorunlar var, en küçük sorunları dahi vatandaşlarımız iletti. Haklılar çünkü karşılarında bir hafta sonra yüzde 63 oyla, AKP’nin yaptığı ankete göre de, belediye başkanı seçileceğimi biliyorlar. Artık kendimi aday olarak görmüyorum. En az yüzde 60 oyla seçileceğiz. Enerjisi çok yüksek bir adamım. Ekibim de aynı şekilde. İlk yüz günde, 5 yılda yapacaklarımız var. 5 yıl sonrası için de, ola ki devam etmezsek diye diğer arkadaşlarımıza bırakacağımız projelerimiz de var. Hepsi konusunda uzman arkadaşlarımızla çok çalışacağız, kazanan Gaziemir olacak. Ben de Pazar günü bana vereceğiniz emaneti aklıma ve yüreğime kazıyacağım. Ona layık olmak için arkadaşlarımla beraber çok çalışacağız. Kendimi önce Allah’a sonra size emanet ediyorum” diye konuştu. 

ARDA: OY İÇİN KİMSEDEN CV TOPLAMADIM, YALAN SÖYLEMEDİM 

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, oy almak için kimseden CV toplamadığını, kimseye yalan söylemediğini vurgulayarak,  “Kimseye yalan söylemedim. Yalan vaatte bulunmadan oy istedim. Aydınlık, dürüst, çalışkan bir insanım. Geldiğim noktaya dişimle tırnağımla geldim. Kimseden CV toplamadım, seçimden sonra sizi işe, hastanelere, belediyelere alacağım demedim. Ama iş ortamı ve istihdam olanakları yaratmak için çok çalışacağım. Oyunuzu almak için yalan söylemedim. Söylemeyeceğim. Seçime bir hafta kaldı. Samimiyetimize, dürüstlüğümüze inanmanızı istiyorum.  Bir belediye başkanının sorumluluğuyla hitap ediyorum size. Benim sorumluluğum 1 Nisan’dan sonra başlıyor. Esas sorumluluk sizde.  Oyunuzu inandığınız yere kullanın. Bizi bir daha araştırın, sorun. Bizler iyi insanlarız. Arkadaşlarımız da birbirinden değerli, mesleğinde uzman, iyi insanlardan oluşuyor” ifadelerini kullandı. 

ARDA: 2B İÇİN HER SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERİP YAPMIYORLAR 

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Halil Arda, Sarnıç’ın yıllardır süren 2B arazisi statüsündeki alanlara tapu verilmesi sorununun iktidar tarafından her seçim öncesi suiistimal edildiğini ve çözülmediğini de dile getirerek, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“Sarnıç’ın sorunlarını çok iyi biliyorum. 2B probleminiz var. Dolaşıyorum, benden tapu isteyenler var. Bazı vatandaşlarımız da tapuya ihtiyacım yok, her seçimde 7-8 tane oldu, tapusu olmayanlara versinler diyor. Bu toprakların ecrimisil bedellerini alıyorlar, ama tapu vermeye gelince belediyeleri hedef gösteriyorlar. 5 yıl önce buraya geldiler, tapularınızı vereceğiz dediler. Oy verseniz vermeseniz de bunu gerçekleştireceğiz dediler. Sonra ses seda çıkmadı. Dönemin CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger o gün, 6292 sayılı yasanın 7’inci maddesinin 1’inci fıkrasının A bendiyle ilgili önerge verdi. Ama maalesef AKP oylarıyla reddedildi. Kendi kendilerini reddetmiş oldular. Bugün yine gelecekler, yine vaat edecekler, yine seçimden sonraya havale edecekler. Dağıttıkları broşürlerinde yine çözdük diyorlar. Göreve geldiğimde bu sorunun çözümü için bütün çabamızı ortaya koyacağız.”

KASIM ÖZKAN: 2B SORUNU İLE İLGİLİ SİZE VERİLEN SÖZLER DOĞRU DEĞİL 

Sarnıç Mitingi’nde konuşan CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan da Sarnıç’taki 2B statüsündeki arazi sorununa değinerek, “Buranın 2B sorunuyla yakından ilgilendim. Bu meydana 3 bakan geldi geçen yerel seçimde. Namus sözü verdiler, kazansak da kaybetmesek de tapularınızı vereceğiz dedi. 5 yıl geçti, 7 seçim yapıldı. Binali Yıldırım da geçtiğimiz seçimde Arda Meydanı’nda çözdük dedi. Oyunuzu istediğinize göre verebilirsiniz ama vicdanınızın sesine kulak verin. Size verilen tapu sözlerinin gerçekle ilgisi yok” dedi. 

CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN ARDA’YA TAM DESTEK 

Mitingde konuşma yapan CHP İzmir milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Atilla Sertel ve Tacettin Bayır Gaziemir Adayı Halil Arda’ya güvenlerinin tam olduğunu belirtti. 

ATİLLA SERTEL: ARDA NAMUSLU, DÜRÜST VE ÇALIŞKANDIR, SİZ KAZANACAKSINIZ 

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Halil Arda’yı 30 yıldır tanıdığını, dürüstlüğüne ve çalışkanlığına kefil olduğunun altını çizerek, “İnsanlara kolay kolay kefil olunmaz. İyi tanımayıp iyi insan olduğunu çok iyi tespit etmediğim zaman bir insana kefil olmam. Ama size çok şanslı olduğunuzu söylüyorum. Çok güzel bir dönem geçireceğinizin altına imzamı atarım. Halil Arda’yı 30 yıldır tanıyorum. Namuslu, dürüst, çalışkandır. Onu size emanet ediyorum. Siz kazanacaksınız. Kazanan CHP ve İYİ Parti olmayacak. Bütün partiler kazanacak. Belediye nasıl yönetilir, büyütülür, sorunlar nasıl çözülürü Gaziemirliler görecek. Halil Arda’yı bu seçimde belediye başkanı seçeceğinize söz veriyor musunuz? Gözleriniz yüreğiniz söz verdi. Teşekkür ediyorum. Mart’ın sonu bahar” diye konuştu. 

SEVDA ERDAN KILIÇ: GAZİEMİR’E BAHAR HALİL BAŞKAN İLE GELECEK 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da Sarnıç Mitingi’nde kürsüye gelerek, “Bu bir yerel seçim. Ancak iktidar ve ortağı sürekli beka sorunu diyor. Arkadaşım biz muhtar seçiyoruz, neyin beka sorunu? Belediye başkanı ve meclis üyesi seçiyoruz. Neyin beka sorunu? Çıkmaza düştüler. Ekonomiyi anlatmaya gerek yok. Elimiz cebimize girmez oldu. Üstünü kapatmak için beka sorunu diyorlar. Sarnıç’ta size 2B için yeniden söz vereceklerdir. 2011’de Çandarlı Limanı sözü vermişlerdi, 9 yıl geçti. Defalarca söz verdiler, çözmediler. 2B sorununu çözebilirler mi? Seçim zamanlarında sadece vaat ediyorlar, bir sonraki seçime kadar. Gaziemir’e bahar Halil Başkan ile gelecek” şeklinde bir konuşma yaptı. 

TACETTİN BAYIR: BU SEÇİMDE KIRMIZI KART GÖSTERİN, BAŞKA ŞANSIMIZ YOK 

Sarnıç Mitingi’nde konuşma yapan bir diğer CHP İzmir Milletvekili de Tacettin Bayır odu. CHP Milletvekili Bayır da Sarnıç’taki çözülemeyen 2B sorununa vurgu yaparak, Gaziemirlilerin iktidara kırmızı kart göstermesini istedi. Bayır, “Öbür tarafın yalanlarını dinlemeye devam ediyor muyuz? Gaziemir’e ne zaman gelsem 2B tapusu meselesi. Neden veremiyorlar biliyor musunuz? Çünkü tamamının tapusunu kendi yandaşına vermişler de ondan. 17 yıldır ülkenin yönetiminden memnunsunuz söyleyecek bir şeyimiz yok. Bunlar Atatürk’ün yarattığı Cumhuriyet değerlerini birer birer elden çıkarıyorlar. Sümerbank’tan tutun silah fabrikamıza kadar. Ekonomiyi yine de düzeltemiyorlar. Sokağa dökülelim demiyorum. Onlar yalancılıkta sınır tanımıyor. Biz yalan söylemeyeceğiz. Geçen seçimde sarı kart gösterdiniz bu seçimde kırmızı kart gösteriniz. Başka türlü şansımız yok. Halil Arda’yı size sizi ona emanet ediyorum. Yolumuz açık olsun” değerlendirmesini yaptı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum