CHP İzmir'den Çıkarma: 30 Kişilik Heyet İzmir'in 8 İlçesinde Sahada Olacak

EGEOLAY/CHP’nin iki gün sürecek saha çalışması başladı. 30 kişili heyet bugün (8 Ekim) Menemen, Aliağa, Bergama ve Kınık’ta olacak.

CHP İzmir'den Çıkarma: 30 Kişilik Heyet İzmir'in 8 İlçesinde Sahada Olacak
Editör: Ege Olay
08 Ekim 2021 - 14:08 - Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 14:19
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke öncülüğünde İzmir’in 8 ilçesinin gezileceği saha çalışması CHP İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklaması ile başladı. Çalışma öncesinde basına açıklama yapan Sayek Böke, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor günlerde halk ile bir arada olmak, yaşadıklarını kendilerinden dinlemek için burada olduklarını belirten Sayek Böke, “Ülkemizin ve halkmış içinde bulunduğumuz bu çok yönlü krizin içinden kurtarmak için tarihsel sorumluluğumuzun arkındayız. Bu sorumluluğun ışınında milletvekillerimizle Türkiye’nin dört bir köşesinde vatandaşlarımızla bir araya geliyor ve umudu büyütüyoruz. Gün geliyor halkın sandığa yansıyan iradesine sahip çıkmak için İstanbul’un 39 ilçesinde el birliğiyle çalışıyoruz. Gün geliyor Elazığ depreminde, İzmir depreminde, selde, yangında CHP’nin bütün örgütleri yaraların sarılması için el birliği ile çalışıyoruz. Vatandaşımızın sıkıntılarını dinleyip ortaklaşa çözüm için her yerde halkımızla buluyoruz” diye konuştu.

Sayek Böke, İzmir’de çiftçilerle tarımı konuşarak, yarın da Karadeniz’de üreticilerle buluşarak Türkiye’nin dört bir köşesinde umudu getirmek için çalıştıklarını aktararak, “Önümüzdeki 2 gün boyunca İzmir’in 8 ilçesinde yoğun bir saha çalışması yürütüyor olacağız. 8 ilçemizi karış karış gezeceğiz. Neredeyse 190 köye bizzat gidip halkla, üreticiyle bir araya geleceğiz. Tarımda, üretimde nelere ihtiyaç olduğunu konuşacağız. Halkımızın sorularını dinleyip onlarla bu sorunlara çözüm oluşturacağız. İktidarımızda yapacaklarımız birlikte oluşturacağız. Bugün, yerellerin yereldeki iktidar deneyimlerin elde ettiğimiz tecrübeyi iktidar olduğumuzda uygulama fırsatını konuşacağız” dedi.

“Makyajlı verilere rağmen gıda enflasyonu şahlanmış durumda”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın market alışverişi sonrasında kullandığı “Fiyatlar gayet uygun” sözlerini eleştiren Sayek Böke, “Bugün Türkiye tek adama rejimi nedeniyle derin bir kriz içinde. TÜİK’inn makyajlı verilerine göre dahi gıda enflasyonu şahlanmış uçuyor. Bu yaşanalar halk açısından TÜİK’in gördüğünden çok daha ağır yaşanıyor. Kurutulmuş mangolar, ejder meyveleri için Saray’da yüzde 65 daha fazla mutfak masrafı yapılmış ve bunu halkı olarak biz ödemişiz. Sonra da markete çıkıp abur cubura bin 2 lira ödeyen Cumhurbaşkanı, onun mutfak masrafını ödeyen halka utanmadan fiyatlar gayet uygun diyor. Sorunu görmezden geliyor. Sorunu çözecek çareyi üretmek yerine algıyı yönetmeye çalışıyor. Ama bunu da yapamıyor. Çünkü herke görüyor ki bugünkü sistemin altında tek adam rejiminin kurduğu düzen yatıyor” açıklamasını yaptı.

“İktidar çiftçiye 211 milyar borçlu”

Sayek Böke, iktidarın tarımsal desteği 15 yıldır eksik ödediğini ve çiftçinin borç batağına sürüklendiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Çiftçi borcunu ödeyemedikçe bütün malları haczediliyor. İktidar; çiftçi ve halk için değil yabancı sermayedarlar için çalışıyor. Biz CHP olarak buna seyirci kalmayız. O yüzden bugün burada tarım bilen vekiller olarak Türkiye’yi kalkındırmanın öyküsünü halkımızla birlikte yazmak için geldik. Biz biliyoruz ki Türkiye’nin dört bir köşesinde yeni bir hikaye yazmanın tam zamanı. Bugün de İzmir’de ve tarımın merkezindeyiz. Halkımızın sorunun dinleyip çözüm üreteceğiz ve ortak gelecek vizonundan buluşacağız. Biliyoruz ki ülkenin içinde bulunduğu ağır koşular umutsuzluk yaratmamalı. Tercihleri farklı olan bir siyasi iktidara yani ranttan değil halktan yana olan bir iktidarla yani bizim iktidarımızla bu sorunlar çözülecek. Bu düzeni değiştirmek mümkün. Ekonomik buhranı aşmak için güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacımız var. Biz bunu kuracağız. Halkın olan paraların halk için harcandığı, halkın parasının nereye harcanacağında dahi söz sahibi olduğu bir sistem kuracağız. Halk o zaman ödediği vergilerin nereye harcandığının hesabını sorabilecek. Bu iktidar bugün çiftçiye 211 milyar TL borçlu. Biz, çiftçiye vergisinin nereye harcandığının hesabını sorabileceği ve hak ettiği desteği alabileceği bir demokrasiyi el birliğiyle kuracağız.”

“Bu yağmacı rejime son vereceğiz”

CHP iktidara gelene kadar soruları sormaya devam edeceklerini aktaran Sayek Böke, “128 milyar dolar nerede? Düzeli olarak 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi kim? İktidar olana kadar bunu soracağız, iktidar olduğumuzda da bu sorunun cevabını vereceğiz. Hayat pahalılığına sebep olanlar bu sorunu çözemezler. Bu yüzden diyoruz ki erken seçim, derhal seçim. Türkiye’nin kaybedecek tek bir günü bile yok. Biz bu yağmacı, baskıcı rejime son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yücel, “Ülkemiz refaha ulaşana kadar durmayacağız”

Açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise şunları söyledi:
“Bugün Menemen, Aliağa, Bergama ve Kınık’ta olacağız.  2 günlük programımızda ana teması köy ziyaretleri olacak ayrıca kooperatif ve vatandaşlarımızla da bir ataya geleceğiz. AKP iktidarının liyakatsiz bir şekilde yönettiği yönetimde çiftçilerimize ve üreticilerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek için yola yola çıkıyoruz. Girdi maliyetler altında ezilen çiftçilerimiz yalnız olmadıklarını ve sorunlarına çözüm olduğumuzu tekrar göstereceğiz. Tek adam yönetiminin açtığı yaraları iyileştirmek, aydınlık bir Türkiye’de yeniden huzur içinde yaşamak dolantımızla birlikte kuracağımız CHP iktidarıyla mümkün. Bizler, yapay gündemleri konuşma yerine halkımızın gündemiyle ilgileniyor ve Türkiye’yi karanlıktan kurtaracak proje ve kadrolarımızla halkın karşısına çıkıyoruz. Bu tablo ülkemizin ve milletimizin kaderi değildir, bu tablo siyasi iktidarın tercihidir. Ülkemize reva görülen bu tablonun nasıl değişeceğini anlatıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm örgütümüzle halkının her zaman yanında olan bir CHP var. Bizim gidecek çok yolumuz, halkamızın çözülecek çok sorunu var. Biz, halkımız rahat bir nefes alıncaya, ülkemiz refaha ulaşana kadar durmayacağız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum