CHP İzmir'de Gürsel Tekin bombası...

EGEOLAY/Yaşanan sorunların ardından CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ‘abilik’ modeli ile İzmir’de olacağı ileri sürüldü.

CHP İzmir'de Gürsel Tekin bombası...
Editör: Ege Olay
22 Kasım 2021 - 11:54
CHP İzmir’de, Urla Belediye Başkanı’nın tutuklanması ve görevden alınması ile başlayan süreçten sonra Menemen Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesi, çok sayıda ilçede, İlçe Başkanlarının görevden alınması ve istifalarının arından, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ‘abilik’ modeli ile İzmir’de olacağı ileri sürüldü. Tekin’in bir ay önce Konak’tan ev aldığı, yılbaşından sonra İzmir’e taşınacağı ve görevine burada devam edeceği öğrenildi.
CHP İzmir’de, son olarak Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un, belediyeye işçi alımlarına yönelik bir ortamda yaptığı eleştirilerin ses kaydının ortaya çıkması ile patlak veren kriz, Gruşçu’nun istifası ile sonuçlanmıştı. CHP içerisinde yerel seçimlerden sonra peyder pey patlak veren her kriz sonrası oklar CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e çevrilirken, her defasında Yücel görevine devam etti.
 
Gürsel Tekin ‘abilik’ yapmaya geliyor iddiası
CHP İzmir’de ilk olay, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ üyeliği suçlaması ile tutuklanması ve görevinden alınması ile başladı. Ardından İlçe Başkanlarını farklı zamanlarda görevden almalar ile devam etti. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk soruşturmasında tutuklanması ile görevinden alınması sonrası belediyenin AK Parti’ye geçmesi; Menemen, Kınık, Menderes, Torbalı, Tire İlçe Başkanlarının görevden alınması, Bayraklı ve Konak İlçe Başkanlarının istifalarının ardından, İzmir’de, partiye ‘abilik’ modeli ile CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in geleceği ileri sürüldü. Geçmişte Genel Başkan Yardımcılığı, Genel Sekreterlik görevleri ile PM ve MYK üyeliği yapan Gürsel Tekin’in Konak’ta, 1 ay önce ev aldığı öğrenildi. Tekin’in evini yerleştirme işlemleri sürerken, yılbaşından sonra İzmir’e taşınacağı ve İzmir’de görevini sürdüreceği iddia edildi. İzmir’de, kongrelerden sonra ard arda süren olaylardan sonra Gürsel Tekin’in partide, ‘abilik’ görevi ile İzmir’de çalışmalarına devam edeceği ileri sürüldü.
 
CHP İzmir’de neler olmuştu?
 Urla’da Belediye Başkanı görevden alındı
2019 yerel seçimlerinde Urla Belediye Başkanı seçilen Burak Oğuz, bir süre sonra hakkında FETÖ üyelinden başlatılan soruşturmada tutuklanmış, İşçileri Bakanlığı Oğuz’u görevden almış, yerine Kayyum atanmıştı.(izmirhabercisi.com)

YORUMLAR

  • 0 Yorum