CHP'den başkanlık için yola çıkan Onur Emrah Yıldız; " Çiğli, 7/24 nefes almalı!"

EGEOLAY/CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; genç ve kadınlardan oluşan gönüllü ekibiyle saha çalışmalarını sürdürüyor.

CHP'den başkanlık için yola çıkan Onur Emrah Yıldız; " Çiğli, 7/24 nefes almalı!"
Editör: Ege Olay
04 Ocak 2024 - 13:30
Her gün yüzlerce insana dokunan; esnaf ve STK ziyaretleri yapan Yıldız; gördüğü ilgiyi “gerçekçi ve güvenilir” olmasına bağladı. İZSU Kanalizasyon Daire Başkanlığı’ndan ayrılarak memleketi Çiğli için yola çıkan CHP’li Yıldız, yaptığı açıklamada; ” Öncelikle içlerinden biriyim, Çiğli’yi biliyorum. Belediyecilikten gelen, teknik alt yapısı olan bir profilim, projelerim var; bu da insanlara güven veriyor. En önemlisi; ilçemin sorunlarını çözmek ve yeni açılımlar yaratmak noktasında hayal vaadetmiyorum. Gerçekçi ve uygulanabilir sözler veriyorum. Çiğli, 7/24 yaşamayı, nefes almayı; büyümeyi, kalkınmayı hak ediyor. Hedefim bunu sağlamak.” diye konuştu.

Sosyolojik değil, kentsel sorunlarımız var
Çiğli’nin insan sorunu; halkın birlikte yaşama kültürü sorunu olmadığına dikkat çeken Yıldız;  “Çiğli’nin sosyolojik değil; kentsel sorunları var. Yaşadığı kronik sorunlara neşter vurulmaması sorunu var. Arka bahçe görülmesi sorunu var.  Bunları çözmek için baş koyacak bir anlayışa, radikal karar ve hamlelere ihtiyaç var. Ben önce bunu vaadediyorum.” diyen Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız şunları söyledi; “  Çiğli’yi Çiğli yapan insanları zaten.  Balkan ve Rumeli göçmenlerinin ilk ilmeğini attığı ilçemizde her hanenin nesilden nesile aktarılan masalsı hikâyeleri, gelenekleri var. 7’den yetmişe halkalar oluşturanların payduşkalı, siganskili düğünlerin ev sahibidir Çiğli. Birçok evden maznisa, pita, koranik kokuları yükselir halen… Bir diğer yanda;  Varto ve Hınıs depremlerinde evsiz kalan ailelerimizin yarattığı enerjiyle; Doğu ve Güneydoğulu yurttaşlarımızın Çiğli mozaiğindeki renkleriyle karşılaşırsınız. Arı gibi çalışkan, üretkendir Çiğli insanı. İlçesine aidiyeti gelişmiştir.”

Issızlığı ve yorgunluğu son bulmalı
Çiğli’nin ıssız ve yorgun bir ilçe olduğunu söyleyen CHP’li Yıldız; bunu şu ifadelerle açıkladı; hedefini paylaştı; “ Çiğli; akşam oldu mu derin bir sessizliğe bürünür. Karanlık çöktü mü, bir şehir olduğu sadece ışıklarından anlaşılır. Oysa 7-24 ve 4 mevsim yaşamalıdır. Gençlerimiz, kadınlarımız, ailelerimizin hayata katılabileceği, sosyalleşebileceği alanlarımız olmalıdır. Kâtip Çelebi gibi bir Üniversiteyi barındırıyoruz. Ama, öğrencilerimiz de ilçemiz halkı, esnafı da bunun farkında değil; çünkü bir bağ kurulamamış. Bu bağın kurulması da ilçemizi yaşayan bir yere dönüştürmekle mümkün.  Bir tiyatromuz yok, gençlik merkezimiz, sinema salonumuz yok. AVM’lere sıkışmış, mahkûm olmuş bir sosyal hayat olamaz. Toplu konutların bulunduğu yerlerde de durum aynı. İzkent’te, Atatürk Mahallesi’nde Harmandalı’nda da hayat, 5’ten sonra duruyor. Bırakın sosyal hayatı, alışveriş yapacak bir olanağı yok insanların. Bir belediye, bu yokluktan, mahrumiyetten sorumluluk duymalıdır. Çiğli’nin yıllardır taşıdığı kentsel sorun ve yüklerin yarattığı yorgunluğuna da son vermemiz gerikiyor. Yetkilerimiz ve gücümüz çerçevesinde, atacak adımları atmak mümkün. Elbette kararlılık işi, bütçe işi, zaman işi; elbette meşakkatli bir yolculuk, orta vadeli bir planlama söz konusu. Ama; mümkün mü, mümkün! İstersek olur…

Sandıktan yine CHP; yeniden CHP çıkacak
Çiğli’nin, ülkenin ve İzmir’in siyasi tarihinde de izi olduğunu; darbe dönemlerinde, özgürlükler ve emek direnişlerinde öncü bir tarih yazdığını söyleyen CHP Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; “ Aydınlık, sağduyulu, paylaşımcı, eşitlikçi zihinler yaşar ilçemizde. Doğu ve batının harmanıdır; adaletten yanadır.  Cumhuriyetten, demokrasiden, insan haklarından, yanadır. Umudunu da direncini de yolunu da asla kaybetmez.  Çiğli; benimle ya da bensiz; kiminle yola çıkılırsa ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ diyecektir. 31 Mart 2024 sandığında da CHP’den yana tavır koyacaktır. Her fırsatta dile getiriyorum. Aday gösterilirsem; tüm arkadaşlarımla kol kola girmek isterim. Başka bir arkadaşım aday olursa, koluna girerim. Sandıktan yine CHP, yeniden CHP çıkacak. Eğer bize bu fırsat verilirse; sosyal belediyecilikten, halkın belediyesi anlayışından sapmadan yolumuza devam edeceğiz. Çiğli’yi Çiğli yapan kim varsa, tek bir canlısı için çalışacağız. Her mahalleye her kapıya götüreceğimiz hizmet ne olursa olsun adaletsiz olmayacak, kalitesi tartışılmayacak. “ diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum