CHP'de Coşkulu Bayramlaşma

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 2020 yılında pandemi sebebiyle gerçekleştiremediği Kurban Bayramı bayramlaşma törenini, normalleşme sonrası kısıtlamaların kalkmasının ardından bu yıl gerçekleştirdi. Salgın önlemleri kapsamında ve sınırlı katılım ile Kültürpark İzmir Sanat’ta gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu birer konuşma yaparken, konuşmaların ortak mesajı, ilk seçimde CHP’nin iktidar olacağıydı.

CHP'de Coşkulu Bayramlaşma
Editör: Ege Olay
19 Temmuz 2021 - 13:45

Düzenlenen bayramlaşma törenine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Ednan Arslan, Tacettin Bayır, Atila Sertel ve Kamil Okyay Sındır, Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İlçe örgüt başkanları, belediye başkanları, İl ve İlçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ve üyeleri ile belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Törende ilk konuşmayı il başkanı Deniz Yücel yaptı, Yücel konuşmasında " Bir sonraki bayram CHP iktidarında 82 Milyonun, tüm Türkiye’nin bayramı olacak" sözlerine yer vererek, şunları söyledi;

BIR ULUSU ULUS YAPAN BÜTÜN ORTAK DEĞERLERIMIZ AKP IKTIDARINDA TAHRIP EDILDI.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan; milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olan covid-19 tedbirlerinin esnetilmesiyle uzun bir aradan sonra yüz yüze bayramlaşmanın, örgütümüzle bir arada olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.Hani büyüklerimizin söylediği bir laf vardır.  “bayramlar eski bayramlar değil.” Geçmişe duyulan özlemi ifade eder. Aile bağlarının, komşuluk bağlarının eskiden daha sıkı olduğunu, örf ve adetlere, geleneklere daha bağlı olunan bir dönemdeki bayramları ifade eder. Ancak Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu dönemde; gerçekten insanlarda ne bayram kutlayacak, ne bayram alışverişi yapacak, ne misafir ağırlayacak ne de tatile gidecek hal bırakmadılar. Bu bayram milyonlarca insanımız için bayram olmaktan çok uzak.

Ülkeyi yöneten şahsım iktidarı, doymak bilmeyen saray çevresine ve yandaşlarına aktardıkları kaynakları halkımıza çok gördüler. İşsiz kalan babalar, anneler ve gençler yalnızlığa terk edildi. 2018 yılından başlayarak ülkece yaşadığımız ekonomik krize, bir de pandemi eklenince yaşam koşulları dayanılmaz bir hal aldı. İşsizlik arttı, birçok esnaf ve işletme ağır ekonomik koşullara dayanamayarak kepenk kapattı, Ücretli çalışanlar kısa çalışma ödeneğine, günübirlik güvencesiz çalışanlar açlığa mahkum edildi. Ekonomik sebepli intihar vakalarında ciddi bir artış yaşandı.

AKP iktidarının ülkeyi yönetme şekliyle her geçen gün zengin daha da zenginleşti, yoksul daha da yoksullaştı. Bu yeni ekonomik düzende eski bayramları arayan insanlarımız, bir taraftan ekonomik buhranla mücadele ederken bir taraftan da umutsuzlukla da mücadele etmeye başladı. İnsanlarımız mutsuz. İnsanlarımız umutsuz. Bir ulusu ulus yapan bütün ortak değerlerimiz AKP iktidarında bir bir tahrip edildi.

Son 19 yılda insanlar benden ya da ondan diye, şucu ya da bucu diye ayrıştırıldı, İnsanlar inançları nedeniyle, mezhepleri nedeniyle birbirlerine düşmanlaştırıldı, Haber yapan gazetecilerimiz, Kendilerine dayatılan rektörü kabul etmeyen, hak arayan gençlerimiz, akademisyenlerimiz devlet düşmanı, terörist ilan edildi… Bu örnekleri çoğaltmak mümkün ama bu gidişe son vereceğimiz günler yakındır. Çocukların yatağa aç girmediği, Gençlerimizin geleceklerini yurt dışında aramadığı; Kadınların sadece; ülkeyi yönetenlerin, devletin kurumlarını kayıtsızlığı nedeniyle katledilmediği, şiddete, tacize, tecavüze uğramadığı, Milyonlar açken ve işsizken yandaşların 3’er 5’er yerden ayrı ayrı maaş almadığı, İnsanların inançları, etnik kökeni ya da yaşam tarzı nedeniyle ayrıştırılmadığı bir Türkiye’yi kuracağımız günler yakındır.

DÜRÜSTLÜK, AHLAK, NAMUS, ERDEM DEYİNCE AKLA KEMAL KILIÇDAROĞLU GELİR

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde harami düzenine son vereceğimiz günler yakındır. Martın sonu bahar diyerek, kazandığımız tüm belediyelerimizin pandemi sürecinde yaptıkları ortada. Her türlü engellemeye rağmen, Her türlü baskıya rağmen, Her türlü tehdide rağmen belediyelerimizin halkımıza hizmet etmesini engelleyemediler. Genelgeler mi yayınlamadılar? Soruşturmalar mı açmadılar? Hesaplarına bloke mi koymadılar? Yasa mı çıkartmadılar? Hiç biri belediye başkanlarımızı durduramadı. Ne yaparlarsa yapsınlar belediyelerimizin hizmet etmesini engelleyemeyecekler. Ben buradan başta büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza, insanı önceleyen yönetim anlayışlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ama teşekkür etmek istediğim birileri daha var. Bu dönem milletvekillerimiz; Genel Başkanımız sayın kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Türkiye’nin her yerinde çalışma yapıyorlar. Basmadık yer bırakmıyorlar.

Uşak’tan Kars’a, Giresun’dan, Şırnak’a, Batman’a, Adıyaman’a esnafla, işçiyle, emekliyle, gençlerimizle halkımızla bir araya geliyorlar, onların sorunlarını dinliyorlar ve iktidar olduğumuzda bu ülkenin sorunlarını nasıl bir bir çözeceğimizi anlatıyorlar. O yüzden İzmir milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.Sözlerimi noktalamadan önce bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Birileri bir süredir paniklemiş durumda. Saltanatları biteceği için bir panik yaşıyorlar. İşi gücü bırakmışlar genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olur mu? Olmaz mı? Bunu tartışıyorlar. Ben sadece bir tespitimi paylaşmak istiyorum. Dürüstlük, Namus, Ahlak, Erdem, Vatan sevgisi, Millet sevgisi, Ve tatbiki demokrasiye bağlılık deyince; insanların aklına gelen ilk isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

O yüzden biz, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önde, biz arkasında bu ülkeye demokrasi ve adalet getirmek için emin adımlarla yürüyoruz. Tabiki millet ittifakı paydaşları ve tüm dostlarımızla birlikte. Ben burada bizimle birlikte olan dostlarımızın, örgütümüzün ve İzmirli hemşehrilerimizin kurban bayramını kutluyorum.  Bir sonraki bayram CHP iktidarında, tüm halkımızın, 82 milyonun bayramı olacaktır. Uğruna emek ve mücadele verdiğiniz her şeyin bayramını kutlamanız umuduyla. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

MUSTAFA ÖZUSLU: BÜTÜN ANKETLER BU İKTİDARIN GİDECEĞİNİ SÖYLÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir dışındaki programları sebebiyle bayramlaşma törenine katılamazken, törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu bir konuşma yaptı.Başkan Soyer’in Gediz Havzası gezisinin mevcut iktidarın çevre politikalarının halkın geleceğine olumsuz etki ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Özuslu, “Öncelikle bugün burada avaramızda olamayan ama yüreği bizimle olan Sayın Beleydi Başkanımız Tunç Soyer’in en samimi sevgi ve selamını getirdim. 402 km bir yol kat etti geçen hafta Sayın Tunç Soyer. Kütahya’nın Muratlı Dağı’ndan Gediz’in doğduğu noktadan Gediz ağzına kadar o zorlu yolu kat etti. Yol üstündeki tüm belediyelerle ilgili kuruluşlarla, STK‘larla toplandılar yaptı ve Gediz’in neden kirlendiğini ve Gediz’i kirletenlerin kim olduğunu kanıtlarıyla ortaya koydu. Hepimizin şahit olduğu Gediz ağzındaki o törende de tüm Türkiye’ye Gediz’i kirletmenin neye mal olduğunu, Gediz’i kirleten fabrikaların hepimiz hayatını karattığını kanıtlarıyla oryaya koyarak çözüm önerilerini sundu. Sayın tunç Soyer ne çevre bakanıydı ne de başka bir şey. Sadece yaşadığı kente, çevreye ve havzaya duyarlı sosyal demokrat, halkçı bir belediye başkanıydı. Örgütümüzün bu mücadeleye sahip çıkması da, bu mücadelenin sonu gelen AK iktidarına darbe vurmak için yeni bir alan yarattığının açık bir kanıtıydı. Çünkü çevre mücadelesinde 10 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı, çevreye duyarsız kalarak, çevreyi kirleterek aslında tüm halkımızın hayatını karartmaktadır” dedi.

Yapılan anket çalışmaları referansında en kısa zamanda seçim olması ve bu seçimde CHP’nin iktidara geleceği mesajını veren Özulsu, “Bütün anketler, artık bu iktidarın gideceğini gösteriyor. Ona bir şüphe yok. Bunlar 19 yılda ülkeyi getirdikleri hal ortadadır. Bunlar gidecek, Bize düşen görev de sayın genel başkanımız önderliğinde bu mücadeleye destek vermek ve onun arkasından bıkmadan ve yılmadan hak, hukuk ve adalet mücadelesine devam etmektir” diye konuştu.

İZMİR MİLLETVEKİLLERİ VE PM ÜYELERİMİZDEN İKTİDAR MESAJLARI

Törende konuşan Milletvekilleri de partililere seslenirken önemli mesajlar verdi, Milletvekilleri şunları dile getirdi,

İZMİR MİLLETVEKİLİ VE PM ÜYESİ EDNAN ARSLAN:

Umut ediyoruz ki bu bayram AKP iktidarına geçireceğimiz son bayram. Artık bıçak kemikte. Sonbaharda sandığı getirin ve bu millet sizinle helalleşsin. Cumhurbaşkanı helalleşmek istiyordu. Türkiye’nin her tarafında işçi, çiftçi bu sandığın gelmesini ve helalleşmek istiyor. TBMM grubumuz büyük bir özveriyle Türkiye’nin her tarafında gidiyor. İnsanlar bir umut arıyor ve  onun adı CHP’dir. İnsanlar bunlara oy veren ellerimiz kırılsın diyor. Biz bu iktidarı Millet İttifakı ve bileşenleriyle indireceğiz. Milli bayramları olmayanların dini bayramları da olmaz. Biz bugün bayramları esaret altında kutlamıyorsak bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz

İZMİR MİLLETVEKİLİ VE YDK ÜYESİ MAHİR POLAT:

Anadolu’yu karış karış geziyoruz. Heyecanlıyız, yorgun değiliz. Partimizin adım adım iktidara yaklaştığını görüyoruz. Çok az bir zamanımız kaldı. Bunların sandığı getirmesini istiyoruz. Sonbaharda, ne zaman getirirseniz getirin İzmir Marşı’yla sizi uğurlayacağız

İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR:

Değerli Milletvekili arkadaşlarımın tüm güzel mesajlarına katılıyorum. Hep sevdiklerinizle birlikte sağlıcakla, mutlulukla iktidar olduğumuz günlerde bayramları kutlamak dileğiyle, herkesin bayramını kutluyorum.

İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL:

Sayın Mustafa Özsu’yu dinlerken çevre ve arıtma konusunda ki sözlerini dinlerken aklıma şu geldi. Bunlara yeşil deyinde akıllarına dolar geliyor. Bunlara çevre deyince akıllarına yakın evreleri geliyor. Geçenlerde TV’de yandaş medyadan söz ederken akılları ve fikirlerinin parada olduğunu anlatmak için ‘Bunların camide tespit çekerken bile Euro-Dolar diyerek çekiyorlar eminin dedim. Tuttular bunu bütün Müslümanlara nekbettiler ve beni ipe çektiler. Alabildiğine yargılıyorlar. Ama işin gerçeği bu. Bütün yandaş medya patronları Euro-Dolar diye teşbih çekiyorlar. Akılları fikirleri parada. Yarın öbür gün CHP iktidar olacak ve muhalefet olmak size düşecek dedim. Durum bu. Gelelim Türkiye’nin genel durumuna. İl Başkanımız çok güzel açıkladı. Türkiye’de halkımız gerçekten yoksulluğun ve sıkıntının en koyu noktasında Anadolu’yu gezerken bunu görüyoruz. Benim daha önce ikna edemediğim insanlar daha ben ağzımı açmadan CHP’ye oy vereceğini söyleyen AKP’li ve MHP’li pek çok insanla karşılaştım. Şimdi samimiyetle söylüyorum eğer duruşumuz ne olursa Tayyip’in karşına çıkacak adayın karşısında kenetlenirse en az 8-12 milyon farkla cumhurbaşkanlığı seçimini biz kazanıp halkımızı demokrasiyle buluşturacağız

İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR:

Bir bayrama daha giriyoruz. Bu baymalar bizi yeteri kadar mutlu etmeyecek. Çünkü biz iktidara geldiğimize, AKP zulmünden ve faşizminden, bu ülkedeki yoksulluktan, sefaletten kurtulmadığımız sürece bize bayram yok aslında. Ama biliyoruz ki önümüzde çok yakın bir gelecekte aydınlık güzel bir geleceğin ışığı var. Tünelde ışık göründü. O nedenle hepimize büyük bir görev düşüyor. Bayramlar sevginin, kardeşliğin ve dostluğun paylaşıldığı ve ilişkilerin güçlendirildiği dönmeler. Bizi birebirimize düşürmek isteyen çok var. Onlara fırsat vermememiz gerekiyor. Birbirimizle uğraşmamız değil sırt sırta verip bizi ezmeye çalışanlara karşı birlikte mücadele etmemiz gerekiyor

PARTİ MECLİSİ ÜYESİ DEVRİM BARIŞ ÇELİK:

Milletvekillerimiz, PM üyelerimiz ve hepimiz Genel Başkanızın talimatıyla hem özel hem de genel faaliyetlerimizi yürütüyor. Biz de doğu masası olarak 24 ilde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bugün bayram. Ben bayramlarda genel bir dilekte bulunurum. CHP’nin çalışmalarını titizlikle anlatmaya devam ettikleri müddetçe biz Türkiye’nin genelinde iktidar oluruz. O yüzden komşularımızdan başlayarak herkese barışı ve sevgiyi ifade ederek partimizin çalışmalarını anlatmanızı istiyorum. İyi bayramlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum