CHP Buca Belediye Başkan A. Adayı Berk Hızlıateş, üniversite öğrencileri için projelerini anlattı

EGEOLAY/ Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş üniversite öğrencilerine yönelik projelerinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Hızlıateş; “Buca bir öğrenci kenti. Öğrenci nüfusunu kentin dinamiği olarak kabul ediyoruz ve projelerimizi buna göre hazırladık” diyerek projeleri hakkında bilgi verdi.

CHP Buca Belediye Başkan A. Adayı Berk Hızlıateş, üniversite öğrencileri için projelerini anlattı
Editör: Ege Olay
04 Ocak 2024 - 12:48

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Tınaztepe Üniversitesine ev sahipliği yapan Buca’da 120 binin üzerinde üniversite öğrencisi olduğunu vurgulayan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş, “Üniversiteli gençlerimiz temel ihtiyaçlarını mutlaka en uygun şartlarla karşılamalı. Toplumcu belediyecilik anlayışı gereği komşularımızı koruyan ve onların iyi kötü yaşadıkları değil üretken, sağlıklı ve huzurla yaşayacakları bir kent hedefliyoruz. Bu anlayışımızdan yola çıkarak üniversite öğrencilerimiz için dört temel proje hazırladık” dedi.

 

YURT PROJESİ HAZIR

 

Aydoğdu Öğrenci Yurdu projesi ile 120 odalı 500 öğrenci kapasiteli bir yurt projesinin hazır olduğunu belirten Hızlıateş “Barınma sorunu temel sorunlardan bir tanesi. Kiraların yüksek olması, devlet yurtlarının yetersiz olması nedeniyle üniversite öğrenimini yarıda bırakıp memleketine dönen öğrenciler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Aydoğdu’da belirlediğimiz alana bir öğrenci yurdu için ivedilikle çalışmalara başlayacağız” dedi. Uluslararası standartlara sahip yurdun tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyleyen Berk Hızlıateş “Barınma sorununa bir nebze de olsa çare olacağız” dedi.

 

KURUÇEŞME ÖĞRENCİ YERLEŞKESİ

 

Üniversitelerin kent kültürüne, sanata, sosyal yaşama, ekonomiye ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunabilmesi için lisans ve lisans üstü öğrencilerinin kente dahil olması gerektiğini söyleyen Hızlıateş “Bu nedenle öğrencilerin beslenme, çalışma ve toplantı alanı ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir öğrenci yerleşkesi planladık. Burada bir nevi aş evi diyebileceğimiz bir alanımız olacak ve öğrenciler hem lezzetli hem de sağlıklı ve ucuz yemeğe ulaşabilecek. Bunun yanında ders çalışma, toplantı salonları gibi alanlar da olacak. Girişimcilik projelerine, eğitimlere fiziki imkânlar sağlayacağımız salonlar ve çalışma alanları olacak. Örgütlenmenin de önünü açmış olacağız” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE YARI ZAMANLI İŞ İMKÂNI

Üniversite öğrenciliği döneminde çalışmanın büyük yarar sağladığını söyleyen Buca Belediye Başkan Aday Adayı Berk Hızlıateş “Ben de üniversite öğrenci olduğum dönemde hem yurt içinde hem yurt dışında çalışma imkânı bulmuştum. Hem maddi açıdan hem de pek çok farklı alanda insanın kendini geliştirmesine destek oluyor. Bu nedenle Belediye iştiraklerinde ve iş birliği yapılan özel kurumlarda ihtiyaç duyulan yarı zamanlı çalışan ihtiyaçlarını bucakariyer.com internet sitesi üzerinden öğrencilere öncelik tanıyarak, öğrencilerin gelir ihtiyaçlarına karşılık vereceğiz” diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTE MECLİSİ KURULACAK

Kent-üniversite ilişkilerini geliştirerek akademik çalışmaya kent boyutu kazandırmak ve üniversitenin kent içindeki konumunu zenginleştirmek için üniversite öğrencilerinden oluşan bir meclis kurulacağını da açıklayan Berk Hızlıateş “Kentin karar alma süreçlerinde etkin rol oynayacak bir üniversite meclisi olmalı. Bu nedenle demokratik bir şekilde belirlenecek bir süreçle üniversite meclisini hayata geçirmek istiyoruz. Böylece Buca’daki öğrenciler için yalnızca öğrenim gördükleri bir kent olmaktan çıkıp sorunlarına çözüm bulabilecekleri, sahiplenecekleri bir kent olma hedefindeyiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum