CHP Bayraklı Adayı İçin Sürpriz İsim

EGEOLAY/CHP’de gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın açıklayacağı Bayraklı Adayı ismine çevrilirken, kulislerde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Editör: Ege Olay
05 Şubat 2019 - 09:55
CHP’nin 27 Ocak’taki MYK ve PM toplantılarında adı Bayraklı Belediye Başkanı olarak çıkan ancak çıkan tartışmalar üzerine PM’de onaylanmayan Cevat Durak’ın Bayraklı’dan aday olarak açıklanması bekleniyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bayraklı’nın da içinde olduğu bazı ilçeler için MYK’dan aday belirleme yetkisini aldı. Cevat Durak isminde ısrarlı olduğu belirtilen ve yarın Durak ismini açıklayacağı belirtilen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararı açıklamasına saatler İzmir iş ve siyaset dünyasının sevilen ismi Murtaza Çağlar ismi de öne çıktı.

2015'TE ADAY ADAYI OLMUŞTU

DSP Karşıyaka İlçe eski Başkanlığı görevi de yapmış olan Murtaza Çağlar, 2003 yılında beraberinde 500 kişiyle birlikte CHP’ye katılmıştı. 2015 yılında CHP’den ikinci bölge milletvekili aday adayı da olan Çağlar, 31 Mart yerel seçimleri için de Karşıyaka’dan belediye başkan aday adaylığı başvurusunu yaparak, dosyasını CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a teslim etmişti.

KARŞIYAKA İÇİN ADAYLIK DOSYASI SUNMUŞTU

Çağlar, burada yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını benimseyerek,onun ışığı doğrultusunda büyük lider M.Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden tabandan gelen aday ol çağrılarına kayıtsız kalmıyarak Karşıyakalı vatandaşlarımızın emrinde, ilçeye hizmet etmek adına partimizdeki bu bayrak yarışına ben de katıldım.Amacımız devraldığımız hizmet bayrağını bir ileri seviyeye taşımak olacaktır. Bu yolda benimle birlikte aday adayı olan tüm yol arkadaslarıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

SON DAKİKADA MURTAZA ÇAĞLAR SÜRPRİZİ

Öte yandan adı Bayraklı için geçse de yaşanan tartışmalar ve Kılıçdaroğlu’nun aday belirleme yetkisini MYK’dan alması üzerine adaylıktan çekilen Erdal Aksünger, mevcut Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayları Murat Haluk Öncel, Songül Gök isimlerinin de geçtiği Bayraklı’da yaşanan son durum ile Kılıçdaroğlu’nun masasına açıklamayı düşündüğü Cevat Durak ile birlikte Murtaza Çağlar ismi de gelmiş oldu.

MURTAZA ÇAĞLAR İSMİNİ SOYER İSTEDİ

CHP kulislerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun akrabası da olan Murtaza Çağlar’ın Bayraklı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Tunç Soyer’in istediği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum