CHP Adayı Helil Kınay Gaziemir'de Kurşun Fabrikası Önünde Açıklamada Bulundu

EGEOLAY/Gaziemir Belediye Başkanı Halil ARDA, CHP İzmir Milletvekili Adayı Helil KINAY; Gaziemir Eski Kurşun Fabrikası önünde açıklama yaptı.

CHP Adayı Helil Kınay Gaziemir'de Kurşun Fabrikası Önünde Açıklamada Bulundu
Editör: Ege Olay
27 Nisan 2023 - 14:00
Gaziemir’de gömülü bulunan ve bir gazete haberi ile öğrendiğimiz nükleer atıklar ile ilgili 16 yıldır mücadele ediyoruz. Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı, bir çevre mühendisi, bu kente yaşayan 2 çocuk annesi bir kadın olarak 16 yıldır yaşamımızı tehdit eden, ülkeye girişi yasak olan, nereden kimler tarafından getirildiği, nasıl temizleneceği sorularımıza, alanın temizlenmesi için Meslek odaları, platformlar, kent konseyleri, yerel yönetimler, bu kentte yaşama dair mücadele eden herkes ile birlikte yürütüğümüz mücadelede bugün İzmir hala bu atıklarla yaşıyor. Biz Çernobilin yıldönümünde İzmirin Çernobilini unutmadığımızı bir kez daha göstermek, unutanlara hatırlatmak istedik.

Gaziemir’de iktidarın ülkemizi atık çöplüğüne döndürdüğünü, lisanslı, Bakanlık denetimine sahip  bir tesiste ortaya çıkan ve acil bertaraf edilmesi gereken atıklarla ilgili 16 yıldır sorularımıza cevap vermeyen, yaşamımızı ,sağlığımızı tehdit eden anlayış yaşamlarımızın yok sayıldığının göstergesidir.

16 yıldır Gaziemir’deki nükleer atıkları temizleyemeyen iktidar, bugün bize nükleer santral inşaatlarını müjde olarak sunuyor. İktidarın imar affı müjdelerinin bedelini depremde yaşadığımız büyük acı ile, vergi affı müjdelerini yaşamımızdan çalınanlarla ödedik. Müjdeleri sunan iktidar, atığı temizleyemeyenler nükleer santralin risklerini, atıkları ile yaşamımızı karanlık bir geleceğe yönlendiriyor.

16 yıldır bu mücadeleyi yürütenlerden birisi, bir çevre mühendisi, bu kentte yaşayan iki çocuk annesi bir kadın, 14 Mayıs itibari ile  cevap alamadığımız soruların cevaplarını, Gaziemir’in çözümlerini birlikte yaratacağız. Yaşam mücadelemizi birlikte büyüteceğiz.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil ARDA konuşmasında; Gaziemir için yıllardır açıklamalar, sorular, ilgili kurumlar ile diyalog ile çözümlere ulaşmaya çalıştık. geldiğimiz noktada verilen sözlerin hiçbirinin hayata geçmediğini, bizlerin sürekli oyalandığını görüyoruz. Gaziemir’de, İzmirİrn her yerinde çevre sorunlarında  Helil KINAY hep bizimle birlikte çözüm için çalıştı. Şimdi CHP İktidarında Gaziemir’i de çözmek bize nasip olacak  dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum