Çeşme'nin Yerel Güvenliği Çeşmeliler İle Tartışılacak

EGEOLAY/UNDP tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığının ana faydalanıcı olduğu İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi’nin III. Aşamasında proje pilot illeri ziyaret edilerek, Farkındalık Artırma Toplantıları düzenlenecek.

Çeşme'nin Yerel Güvenliği Çeşmeliler İle Tartışılacak
Editör: Ege Olay
28 Mayıs 2021 - 20:08

Toplantılar kapsamında sivil gözetim kavramına ilişkin farkındalığı ve proje kapsamında kurulan Yerel Önleme ve Güvenlik Kurullarının (YÖGK) görünürlüğünü artırmak ve kurumlar arası iş birliğini teşvik etmek amaçlanıyor. 

Bu kapsamda 2 Haziran 2021 tarihinde Çeşme Altınyunus Oteli’nde Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı ve UNDP ev sahipliğinde farkındalık artırma etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğe ilçede faaliyet gösteren Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu üyelerinin yanı sıra akademisyenler, STK temsilcileri, medya temsilcileri ve ilgili alanlarda faaliyet gösteren vatandaşlar katılacak. 

Açılış konuşmaları ile başlayacak etkinlikler, yerel güvenliğe ilişkin gerçekleştirilen ulusal ve yerel araştırmaların sonuçlarının paylaşılması ile devam edecek. Ardından, sivil gözetim kavramına ve proje aktivitelerine ilişkin sunumlar yapılacak. Öğleden sonraki bölümde ise, ilçenin yerel güvenlik eylem planları tartışılacak ve yerel güvenlik sorunlarına yönelik yenilikçi çözümler üretilmesi amacıyla grup çalışmaları gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum