Çeşme Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

EGEOLAY/Koronavirüs ile mücadelede sokak hayvanlarının aç kalmaması için çalışmalarını arttıran Çeşme Belediyesi yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına mama desteği verdi.

Çeşme Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı
Editör: Ege Olay
08 Nisan 2020 - 13:31
Türkiye'yi etkisi altına alan küresel salgın sebebiyle vatandaşların evlerinden çıkmaması, restoran, lokanta ve kafe gibi yerlerin kapanması bölge halkı tarafından bakılan hayvanları da olumsuz etkiledi. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın talimatlarıyla, ilçenin belirli noktalarına mama bırakılarak hayvanlara yiyecek yardımı yapıldı. Tarihi alanlara, parklara, boş arazilere, ormanlık alanlara hatta köy yollarına kadar ulaştırılan yiyecek yardımı ile çok sayıda hayvanın soğuk ve açlık nedeniyle zarar görmeden hayatta kalması sağlandı.  

 

“Can dostlarımız için mama dağıtımı yapıyoruz”

Başkan Oran, “Alınan tedbirler nedeniyle artık insanlar dışarı çıkamadığından, sokak hayvanlarının yiyecek bulma ihtimali de giderek zayıflıyor. Şartlar onlar için de hayli zorlayıcı. Bu süreçte sokak hayvanlarımızı unutmuyoruz ve beslenme çalışmaları yapıyoruz. Biz elimizden geldiği kadar, açık arazilerde hayvanları beslemeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz periyodik olarak ilçemizin muhtelif yerlerine mama bırakmayı sürdürüyor. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

 

Vatandaşlardan evde kalmalarını ama sokak hayvanları için kapı önlerine bir kap su ve mama bırakmayı unutmamalarını isteyen Başkan Oran, “Unutmayalım, vereceğiniz bir kap mama, su, biraz sevgi ve şefkate ihtiyaçları var” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum