Büyükşehir aday adayı Özcan'dan çevre uyarısı

EGEOLAY /İzmir CHP Belediye Başkanı adayını bekliyor. Parti içindeki tartışmalar İzmir adaylarının açıklanmasını geciktiriyor.

Editör: Ege Olay
17 Ocak 2019 - 17:54
Aday adayları içinde en genci olan İzmir Barosu Eski Başkanı Avukat Aydın Özcan, örgüt ve Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşuyor.

 

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Adayı Aydın Özcan’ın en hassas olduğu konulardan biri de çevrenin korunması.

 

Aydın Özcan, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) üyeleriyle biraraya geldi.

 

Prof. Dr. Ali Osman Karababa’nın Enerjinin Çevre ve Sağlık Açısından Önemi konulunu sunumunu izleyen Özcan, platform üyeleriyle çevre konusundaki görüşlerini paylaştı.

 

PARTİNİN MUTFAĞINDAN GELİYORUM

 

CHP’nin mutfağı olmadığını öne sürenlere karşı, partinin mutfağından geldiğini belirten Aydın Özcan, çeşitli kademelerde hiçbir kişisel çıkar beklemeden Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına en önemli miraslarından biri olan CHP’de nefer olarak çalıştığını anlattı.

 

31 Mart Yerel Seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu kaydeden Özcan, toplantıda çevre konuşunda İzmir Barosu Başkanlığı döneminde verdikleri mücadeleyi örneklerle anlattı.

 

RANT EKONOMİSİ NEDENİYLE ÇEVRE TALAN EDİLİYOR

 

Çevre konusunda yaşanan duyarsızlığın diğer kentler gibi İzmir’in de en önemli sorunlarından biri olduğunu belirten Özcan, yerleşim alanlarının hemen yanı başında tarımsal üretimi olumsuz etkileyecek şekilde mermer ve taş ocakları açıldığını, Aliağa’daki sanayi tesislerinin de yetersiz denetim nedeniyle kirliliğe neden olduğunu söyledi.

 

Baro Başkanı olarak katıldığı çevre davalarından örnekler veren Aydın Özcan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da daha yaşanılır bir kent için çevre duyarlılığının yüksek olması gerektiğini vurguladı.

 

Aydın Özcan; “Bir belediye başkanının rantçılarla tek başına mücadele edebilmesi mümkün değil. Nasıl başarıya ulaşılır, belediye başkanının çevre konusunda başarılı olabilmesi mücadele edebilmesi için sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve çevrecilerle kol kola birlikte hareket etmesi gerekir. Onlara önderlik etmesi ve en önde olması gerekir. Çevreyi göz ardı edenlere karşı ancak bu şekilde başarı sağlanabilir. Gelecek kuşaklar için yaşanabilir bir çevre bırakabiliriz” diye konuştu.

 

İZMİR’İ GENÇ VE DİNAMİK BİR BAŞKAN DAHA İLERİ TAŞIYABİLİR

 

Aday adayları arasında en genci olduğunu belirten Aydın Özcan, İzmir’in bugüne kadarki duruşuyla Yerel Yönetimlerde Model olduğunu, ancak genç ve dinamik bir belediye başkanının kenti daha ileri taşıyabileceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum