Burun Estetiğinde Simülasyon Önem Taşıyor

EGEOLAY/Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Korhan, burun estetiği (Rinoplasti) operasyonları öncesinde gerçekleştirilen simülasyonla, hastaların operasyon sonrasında kavuşacağı burunun en yakın halini görebildiğini söyledi.

Burun Estetiğinde Simülasyon Önem Taşıyor
Editör: Ege Olay
16 Ekim 2021 - 12:47
Açık veya kapalı burun operasyonlarında, hastanın beklentisi ve talebine en yakın formdaki burnu ekran karşısında hastayla birlikte tasarladıklarını dile getiren Op. Dr. İbrahim Korhan, böylece memnuniyeti de artırdıklarını ifade etti.

SİMÜLASYON YOL GÖSTERİYOR

Burun estetiği olmak isteyen hastaların istediği şekildeki burnun yapılmasının her zaman mümkün olmadığına da dikkat çeken Op. Dr. Korhan, “Önemli olan hem estetik hem de fonksiyonel bir burun yapısına kavuşmaktır. Bazıları bana getirdiği Instagram fotoğrafıyla aynı burnu yaptırmak istiyor. Halbuki herkesin yüz ve burun yapısı farklıdır. Birine yakışan burun şekli diğerine uygun olmayabilir. Operasyon öncesinde hasta ile birlikte gerçekleştirdiğimiz burun simülasyonuyla burnun ameliyat sonrasındaki en yakın halini gösterme imkanı sunuyoruz. Esas amacımız hastanın ne istediğini anlamak ve ona olabilir formu sunabilmek. En mutlu olabilecekleri görüntüye kavuşturmak. Yan ve ön profilden simülasyon yapıyorum. Burnun simülasyonla elde etiğimiz son hali operasyon esnasında da bana yol gösteriyor. Burun kemeri ne kadar inecek burun ucunun konumu ne olacak gibi ipuçları veriyor. Öncesi ve sonrasını üst üste bindirdiğimiz zaman bize ne kadar ölçmemiz gerektiği konusunda yardımcı oluyor” diye konuştu.

HASTALARA DA SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Ameliyat sonrasında hekim kadar hastalara da görev ve sorumluluklar düştüğüne dikkat çeken Op. Dr. İbrahim Korhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ameliyat esnasında olduğu kadar ameliyat sonrasında da dikkatli olmak önem taşıyor. İyileşme süresinde herkese göre değişiklikler gösteren şişlikler ve inflamasyon gibi farklılar oluşabiliyor. Burada burunu korumak ve doktorun yönlendirmelerine uygun davranmak gerekiyor. Böylelikle ameliyat öncesinde görülen buruna yakın bir sonuç elde etme olasılığımız da artıyor. Hastamız hem estetik hem de fonksiyonel bir buruna kavuşmanın mümkün oluyor”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum