Buğra Gökce: En büyük projem gönülleri fethetmek

EGEOLAY/Kentteki temasları kapsamında meslek odası ve hemşehri derneklerine ziyaretlerini sürdüren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, “En büyük projem tek tek gönülleri fethetmek olacak. Hayal satmayan, sorunları çözen, gönülleri fetheden bir belediyecilik yapacağız” dedi.

Buğra Gökce: En büyük projem gönülleri fethetmek
Editör: Ege Olay
11 Ocak 2024 - 11:24
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, saha çalışmalarına devam ediyor. Kentteki temasları kapsamında meslek odası ve hemşehri dernekleriyle bir araya gelen Gökce, Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu, Manisalı Dernekler Federasyonu ile İzmir Dişhekimleri Odası’nı ziyaret etti. Gittiği yerlerde yoğun ilgiyle karşılanan Gökce, “En büyük projem, tek tek gönülleri fethetmek olacak. Hayal satmayan, sorunları çözen, gönülleri fetheden bir belediyecilik yapacağız” mesajı verdi.
TECRÜBENİZE GÜVENİYORUZ
Günün ilk ziyaretini Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu’na yapan Gökce, Genel Başkan Çetin Demir ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlandı. “Sizin samimiyetinize ve tecrübenize güveniyoruz” diyen dernek üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyen Gökce, kenti ortak akılla yöneteceklerini vurguladı. Ziyaretinden dolayı Gökce’ye teşekkür eden Federasyon Başkanı Çetin Demir, “İzmir’de 735 bin nüfusumuz var. Sizler kadar bizler de kentlere yön veriyoruz. İzmir’de Büyükşehir çatısı altında bir sivil toplum kuruluş yerleşkesi yapılırsa çok iyi olur. Biz sizlerle birlikte çalışacağız. Yolunuz açık olsun” dedi.
SORUNLARIN NASIL ÇÖZÜLECEĞİNİ BİLİYORUM
Konuşmasında kentin kaybedecek vakti olmadığının altını çizen Gökce, “Aday adaylığı başvurusu yaptığım günden beri bir yandan parti örgütlerini, bir yandan sivil toplum örgütlerini, sendikaları, meslek odalarını ve hemşehri derneklerini tek tek ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz her yerde tanıdık sıcak yüzler görüyoruz. Zaten bu kentte sizlerle birlikte bu kadar zaman vazife yaptık. Sizlerden de rıza alalım ve güzel kalbinizin sesini dinleyelim diye geldik. Kısmet olur da görev verilirse bu görevi en iyi şekilde yapabileceğime inanıyorum. Bu kentin kaybedecek vakti olmadığını biliyoruz. Kenti geleceğe hazırlamak noktasında vakit kaybetmeden hepimizin üzerine düşen görevler var. Bu kentte dezavantajlı vatandaşlarımızın, fırsat eşitliği olmaksızın büyüyen çocukların, gençlerin, kadınların önündeki fırsatları büyütmek ve onlara eşit imkanları yaratmak zorundayız. Bunları da sizlerle birlikte yapma hedefindeyiz. Sorunların nasıl çözüleceğini gayet iyi biliyorum. Akademik alandan ne yapılacağını, şimdiye kadarki belediye görevlerimden de uygulamada nasıl yapılacağını biliyorum. Şimdi tüm bu birikimleri kentin hizmetine sunma çabamız var” ifadelerini kullandı.
MANİSALI DERNEKLER FEDERASYONU’NU ZİYARET ETTİ
Büyükşehir Aday Adayı Buğra Gökce’nin bir sonraki durağı Manisalı Dernekler Federasyonu oldu. Dernek çalışmaları hakkında Gökce’ye bilgi veren Federasyon Başkanı İsmail Akarsu, “Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Siz çok değerli bir insansınız. Birikiminiz var, projecisiniz. Bir de bunun yanında siyasi yanınız var. İzmir'de sizin gibi insanlar olmalı” vurgusu yaptı. Ziyarette Gökce’ye Demokratik Sol Parti (DSP) Eski Genel Başkan Yardımcısı ve 2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Selçuk Karakülçe de eşlik etti. Karakülçe, “Umarım bu onurlu göreve tam manasıyla size verirler. Ben inanıyorum ki İzmir’de çok farklı bir hava esecek. İzmir’de siyaset tembelliği adına yaşanan birçok mağduriyet var. Bunu hepimiz biliyoruz. Bunu sizin kırabileceğinize inanıyorum. 2019 yılında Halkapınar’da meydana gelen kazada iki işçi göçük altında kalmıştı. Onların kurtarılma çabası devam ediyordu. Oranın başından ayrılmadan saatlerce bekleyen ve oradaki koordinasyonu sağlayan bir insan olarak Buğra Bey çok büyük okumalara sebebiyet vermişti. O fotoğraf benim gözümün önünden hiç gitmez” sözleriyle Gökce’ye adaylık süreci için destek verdi.
EN BÜYÜK PROJEM GÖNÜLLERİ FETHETMEK
Kentin öncelikli sorunlarını ve çözüm yolları çok iyi bildiğini dile getiren Gökce, “En büyük projem, tek tek gönülleri fethetmek olacak. Belediyecilik alanının uzmanıyım, size uzun uzun ulaşım ya da kentsel dönüşüm ile ilgili de ne yapacağımı anlatabilirim. Ama en büyük projem tek tek gönülleri fethetmek olacak. Bu kentin birinci sorunu deprem ve kentsel dönüşüm. Bu alanları da Türkiye’de en iyi bilenlerden biriyim. Teorisini de uygulamasını da iyi bildiğim için. Ben hayal satmayacağım. Hayal satmayan, sorunları çözen, gönülleri fetheden bir belediyecilik yapacağız” diye konuştu.
İZMİR İÇİN BÜYÜK BİR UMUT
Günün son ziyaretini ise İzmir Dişhekimleri Odası’na yapan Gökce, Türk Dişhekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Rıza Kaya, Oda Başkanı Deniz Çağında ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Meslek odalarıyla iş birliğinin önemine değinen Gökce, göreve gelmesi durumunda yapılabilecek ortak çalışmalar konusunda oda yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Oda Başkanı Deniz Çağında, “Sizin büyükşehir belediye başkan aday adayı olmanıza çok sevindim. Hem üç büyük şehrin dört büyük belediyesinde çalışmış olmanız hem devlet bursuyla Japonya’da eğitim almanız İzmir açısından büyük bir umut ve heyecan” dedi.
Odayla iş birlikleri üzerine fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Gökce, “Göreve gelmemiz durumunda odanız ve belediyenin donanımlarını üst üste koyup hızlı diş taraması süreçlerini yürütebiliriz. Bunu diş hekimlerinin bir bölümünün özellikle gençlerin tecrübe sahibi olma süreçlerinin de bir parçası haline getirebiliriz. Genç hekimlerin sahaya inmesi anlamında hem onlara tecrübe olur hem iş olanağı yaratır. Kurum buna kaynak ayırabilir ve bu bizi sahada da güçlendirecek bir iş olabilir” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum