Buca'da Yetki Sağlık-Sen'de

EGEOLAY/Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gencer Yılmaz, tüm engellemeler ve provakasyonlara rağmen Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde yapılan çalışmalar sonucunda yetkili sendika olduklarını açıkladı.

Buca'da Yetki Sağlık-Sen'de
Editör: Ege Olay
29 Mayıs 2023 - 14:49
Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Gencer Yılmaz, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nde yetkili sendika olduklarını söyledi.
Başkan Yılmaz, “Bilindiği üzere 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu uyarınca, kurumlarda yetkili sendika belirlemesi, 15 Mayıs tan sonraki ilk 5 gün içerisinde yapılıyor. Sürecin devamında tüm illerde, arkasından Ankara’da tüm sayımlar tamamlanarak resmî gazetede yayımlanıyor. İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevi tamamen provokasyon olan malum bir sendika bu yetki sürecini provoke etmek amacıyla son günlerde bir kirli kampanya başlattı. Süreci kendi istedikleri gibi yönetemeyenler başlattıkları karalama kampanyasına ülkemizin başarıyla tamamladığı Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini de dahil etmeye ve yapılan seçimler üzerinden sendikamıza saldırmaya devam ettiler. Çok şükür ki önce Buca Seyfi Demirsoy hastanesi çalışanları sonrada milletimiz adeta bir demokrasi dersi vererek tercihlerini İstikrar ve İstikbalden yana kullanmıştır. Malum sendika temsilcileri daha yetki sürecinin başlangıcında evrak kayıt birimine kanuna ve usule uygun olmayan bir şekilde evrak teslim etmeye çalıştılar.  Sağlık-Sen olarak bizler Tüm kurumlarda uygulanmasına ve 4688 sayılı kanun ile belirlenmiş olmasına rağmen idarenin yapmış olduğu bu hatalı işlem karşısında susmadık ve hakkımızı aradık. İdare tarafından başlatılan inceleme kapsamında yapılan işin hukuksuz olduğu kanıtlandı. Bu arada sendikamıza üye olan 18 kişinin de üyeliği malum sendika yüzünden iptal edildi. Tüm bunlara rağmen sonuçta yetkinin olması gereken yerde yani Sağlık-Sende olduğu tescillendi. Tüm bu yaşananları üyelerimize ve sağlık çalışanlarına çarpıtarak anlatan kişilere sesleniyorum. Sizin siyasi uzantılarınız nasıl ki bu ülkede kaos ve kavgadan besleniyor ise sizlerde kaostan, kavgadan ve hukuksuzluktan besleniyorsunuz. Sizin uzantılarınız devletin kanunlarını ve kurumlarını tanımaz iken sizler de Meşru bir idare ve tarafsız bir muhakkikin kararını tanımıyorsunuz. Yapılan işlemler tamamen hukuka ve kanunlara uygun yapılmıştır. Bizler devletimizin kurumlarına sahip çıkan ve verdikleri kararlara saygı duyan kişileriz. Aynı duyarlılığı ve hassasiyeti gösteren sağlık çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
YENİDEN İSTİKRAR…
Seçim süreci dolayısıyla asılsız iddia ve ithamlara maruz kaldıklarını belirten Yılmaz şu ifadelere yer verdi;
“Yetki sürecinde Sağlık Sene kumpas kurmaya çalışan tüm odakların ve herkesin farkındayız. Biz içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde herhangi bir dikkat dağınıklığı yaratmasın diye sustuk. Ama yapılanları da asla unutmayacağız. Seçim sürecini bahane ederek sendikamıza ve değerlerimize saldıranları hukuk önünde ve sağlık çalışanlarımızın vicdanında mahkûm edeceğiz. Ülkemiz yeniden istikrar demiştir. Bizlerde yeniden istikrar diyerek Buca Seyfi Demirsoy hastanesindeki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Buradan tüm Üyelerimize ve Buca Seydi Demirsoy Hastanesi çalışanlarına sesleniyorum. Anlatılan yalanlara ve sendikamızı karalamaya çalışanlara inanmayın. Bizler gücümüz yettiğince birimlerde gezerek doğruları anlatmaya ve sizler için çalışmaya devam ediyoruz. Bir Şube Başkanı olarak sorularınıza cevap vermeye ve sizlere doğruları anlatmaya hazırım. Size en yakın temsilcimize giderek beni çağırabilirsiniz. Bu vesile ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize milletimize ve tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın, yine aynı şekilde milletine hizmet etmeye ve tüm mazlumların yanında olmaya devam edeceğine inancımız tamdır.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum