Reklam

Buca'da gün boyu Cumhuriyet coşkusu

EGEOLAY/Buca Belediyesi Cumhuriyet’in 97’inci yaş gününü coşkuyla kutladı. Buca Belediyesi hizmet binası başta olmak üzere kentin dört bir yanı binlerce Türk bayrağıyla donatılırken, hemşehrilere günün anısına Atatürk rozeti dağıtıldı. Resmi törenle başlayan kutlamalar, düzenlenen bandolu Cumhuriyet kortejiyle sokaklara yayıldı. Gün boyu süren Cumhuriyet Bayramı kutlamaları akşam ise Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirileceği konserle son bulacak.

Buca'da gün boyu Cumhuriyet coşkusu
Editör: Ege Olay
29 Ekim 2020 - 13:58
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” diyerek Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet’in 97’inci yaşı, Buca’da coşkuyla kutlandı.

Buca Belediyesi, bu yıl yurt genelinde artmaya devam eden koronavirüs (Covid-19) salgınının gölgesinde kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu tüm kente yaydı.  Belediye hizmet binası önü başta olmak üzere Buca’nın dört bir yanı binlerce Türk bayrağı ve Atatürk resimleriyle donatıldı.

28 Ekim günü Buca Çevik Bir Meydanı’nda çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, 29 Ekim’de Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’ndeki resepsiyonla devam etti.  Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve Garnizon Komutanı Albay Birol Danışman Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.

BUCA SOKAKLARINDA CUMHURİYET COŞKUSU

Kutlamalar, resmi törenin ardından Cumhuriyet kortejiyle devam etti. Balonlarla süslenen araçlar, Buca Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde belediye binası önünden Buca sokaklarını dolaştı.  10’nuncu yıl marşı, İzmir marşı ve cumhuriyet şarkılarıyla sokakları şenlendiren bando, Bucalı hemşehrilerden büyük ilgi gördü.

Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi ile birlikte 97’inci yılın anısına Şirinyer’de Bucalı hemşehrilere Atatürk rozeti ve Türk bayrağı hediye edildi.

ATA’NIN SEVDİĞİ ŞARKILAR EVLERDE YANKILANACAK

Gün boyu devam eden kutlamalar, akşam ise evlere konuk olacak. Şef Ali Çakar ve Buca Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek. Saat 20.00’de Buca Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak konser, Ata’nın anısını tüm evlerde yaşatacak.