Reklam

Bornovalı Amatöre tesis desteği geliyor

EGEOLAY/Bornova Belediyesi, bünyesinde bulunan ve verimli olarak kullanılmayan spor tesislerini amatör spor kulüpleriyle paylaşacak. İlçe genelinde 14 tesisin çeşitli nedenlerle yeteri kadar kullanılmadığını tespit eden Bornova Belediyesi, bu tesisleri antrenman yeri sıkıntısı çeken amatör kulüplere açacak.

Bornovalı Amatöre tesis desteği geliyor
Editör: Ege Olay
25 Mayıs 2020 - 11:49
Bornova Belediyesine ait tüm tesisleri inceleyerek verimli olarak kullanılmayanlarla ilgili projeler geliştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Futbol başta olmak üzere pek çok alanda 35 spor alanlarımız bulunuyor. Bunların 14 tanesi ise eksik planlama nedeniyle çok az sayıda Bornovalı tarafından kullanılıyor. Yapılmış güzel bir tesisi boş bırakmamak, yaşayan ve spor yapılan hale getirmek için Bornovalı amatör spor kulüpleriyle paylaşacağız. Doğru bir planlama yaparak kulüplerimize antremanlarını ücretsiz olarak yapabilecekleri spor alanlarıyla buluştururken, tesislerin bakımı ve güvenliğinin sağlanması ve yaşatılması konusunda da onlardan destek alacağız. Bornova amatör sporunun tesis ihtiyacı da karşılanacak, spor alanlarımız da yeniden bakımlı ve cıvıl cıvıl gençlerin olduğu yerlere dönüşecek” dedi.



51 Kulüple de işbirliği içindeyiz



Bornova’da yüzmeden basketbola, futboldan dövüş sporlarına kadar branşında çok sayıda başarılı sporcunun çıktığı özel bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “Pandemi nedeniyle biraz uzak kaldığımız spora yakında yeniden kavuşacağız. Sporda ilklerin kenti olan Bornova, aynı zamanda sahip olduğu tesislerle de İzmir’in lokomotifi konumunda. Bornova Belediyesi olarak hem pek çok branştaki kurslarımız, hem de ilçemizde faaliyet gösteren 51 amatör kulüple işbirliği içinde daha fazla gencimizin ve daha iyi koşullarda spor yapmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda Yusuf Tırpancı tesislerimizi Amatör Evi haline getiriyor, müsabaka yapılabilecek saha sayısını arttırıyoruz. Ancak bu kulüplerin antrenman yapabileceği alanlar oluşturmak da önem kazanıyor. Tesislerimizden faydalanmalarını sağlayarak amatöre önemli bir altyapı ve tesis desteği vermiş olacak, Bornova sporunun daha da iyi noktaya gelmesine katkı koyacağız” diye konuştu.



Lige göre paylaşım



Tesislerin amatöre açılmasının, bölgedeki sportif aktiviteyi de güçlendireceğine inandığını ifade eden Başkan İduğ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tesisleri kulüplerin kolayca erişimlerine ve takımın oynadığı amatör lige göre paylaştıracağız. Üst liglerde oynayan takımlar ya da spor okulu olanlar daha yoğun antrenman yapacağı için bir sahada belkide sadece bir takım çalışacak. Daha alt liglerde ise bir sahayı 2 bazen de 3 takım kullanabilecek. Bu takımlar da tesislerin bakımı, temizliği ve güvenliğinin sağlanması konusunda Belediyemize destek olacak, tesislerin genel giderlerini düşürecekler.

Buralarda düzenli antrenman olmasının, çevrede yaşayan gençlerin spora ilgisini arttıracağına da inanıyorum. Bu gençler düzenli antremanları gördüklerinde takımlara katılmak, onlarla çalışmak da isteyeceklerdir.



Herkes yararlanacak



Diğer yandan amatör takımların bu sahaları kullanması, Bornovalıların kullanmayacağı anlamına kesinlikle gelmiyor. Çevrede yaşayan ve şu anda da sahaları kullanan Bornovalılar, antrenman olmayan saatlerde kullanmaya devam edebilecek. Sadece bir planlama yapılacak. Neticede amacımız mümkün olan en fazla Bornovalıyı sporla buluşturmaktır.“

YORUMLAR

  • 0 Yorum