Reklam

Bornova'nın kalbine sihirli dokunuş

EGEOLAY/Bornova Belediyesi, İzmir’in sosyal ve eğlence yaşamının en yoğun olduğu Küçükpark bölgesi ile özellikle kafe ve restoranlarıyla bilinen Süvari Caddesi’nde yenileme çalışmalarına başlıyor.

Bornova'nın kalbine sihirli dokunuş
Editör: Ege Olay
20 Şubat 2020 - 10:04
Küçükpark ve Süvari Caddesi’nin Bornova’nın kalbi olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Küçükpark çok güzel olacak. Projemiz hazır; daha sıcak, samimi, yayalarla, hayvanlarla daha dost ve tıpkı çocukluğumuzda olduğu gibi daha yeşil olacak. Düzenlemeler bölgeye değer de katacak” dedi.



Daha yeşil olacak



Ev sahipliği yaptığı butik etkinliklerle gençlerin buluşma noktası olan Küçükpark daha da yeşil hale getirilecek. Projesi hazırlanan çalışma kapsamında mevcut yeşil alanlara yeni bir form verilecek. Daha çok beton olan zeminde yer yer ahşap kullanılacak. Aynı şekilde kaldırılan beton bankların yerine ahşap oturma grupları konulacak.



Süvariye özel tasarım



Küçükpark ile Büyükpark arasında gençlerin uğrak noktası olan kafeleri ve lokantalarıyla tanınan Süvari Caddesi’nde ise Avrupa’daki benzerleri gibi özel dış görüntü düzenlemeleri yapılacak. İşletmelerin tenteleri ve tabelaları standarta getirilecek, işletmeler özel seperatörlerle birbirinden ayrılacak. 



Yollar ve kaldırımlar yeniden düzenlenirken boş alanlara ağaçları çevresine banklar yerleştirilerek farklı şekillerdeki üst örtüleri ile estetik bir görünüme kavuşturulacak. Banklar ve çöp kovaları da bu caddeye özel olarak yeniden tasarlanacak. 



Herkes memnun olacak



Küçükpark, Büyük Park ve Süvari Caddesi’nin Bornova kalbi olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Her gün binlerce kişiyi ağırlayan bu bölge ilçemizde hem ticari yaşamın, hem sosyal yaşamın çok canlı olduğu bir prestij alanı. O yüzden her şeyi ile çok daha güzel ve estetik bir görünümde olması gerekiyor. Tüm paydaşların da görüşlerini alarak yapacağımız bu çalışma hem işletme sahiplerini, hem de bu işletmelerden ve alanlardan yararlanan vatandaşlar ile bölgede ikamet eden Bornovalıları memnun edecek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum