Bornova'da Uzaktan Eğitim Şenliğe Dönüştü...

EGEOLAY/Uzaktan eğitim nedeniyle sene sonunda yapılamayan her türlü sergi ve şenliği sanal ortamda yapabilmek amacıyla planlanan "Uzaktan Eğitim Şenliği" Bornova’daki 200’den fazla resmi ve özel okuldan büyük bir kısmının katılımı ile 21 Mayıs Perşembe günü 14:00-22:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Bornova'da Uzaktan Eğitim Şenliğe Dönüştü...
Editör: Ege Olay
23 Mayıs 2020 - 12:11 - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 - 12:18
Öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde evde yaptıkları her türlü bilim, sanat, spor, doğa, eğitim-öğretim etkinliği ile 1. dönem okulda yapılmış çalışmalar; öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okulların kurumsal sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Yaklaşık 8 saat süren etkinlikte; Twitterda 1000’den fazla, İnstagramda ise 2000’e yakın paylaşım yapılmısı. Facebook ve Youtube içerikleri ile birlikte yapılan toplam 3000’e yakın paylaşımda, onbinlerce öğrenciye ait çalışma fotoğraf ve videolar ile sergilendi.

Uzaktan Eğitim Şenliği hakkında konuşan Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir KADIOĞLU; "Her sene sonunda öğrencilerimizin yıl boyunca emek harcadığı çalışmalar şenlik ve fuarlarda sergilenirdi. Pandemi sebebiyle bu sene okullarımız uzaktan eğitimle birlikte 19 Haziran'da yaz tatiline girecekler. Eğitim öğretim çevrimiçi ortamda uzaktan eğitim şeklinde yapılıyorsa, şenlik de yapılabilir diyerek Uzaktan Eğitim Şenliği’ni planladık. Etkinliğimize yüzlerce öğrenci, veli ve öğretmen katıldı. Öğrencilerimizin hem 1.dönem okulda hem de uzaktan eğitim sürecinde evde yaptıkları çalışmaları 1 gün boyunca #BornovaEğitimŞenliği etiketiyle sosyal medyada paylaşıldı. Tüm paylaşımların toplam 100’binden fazla görüntüleme sayısına ulaştığı bu etkinliğimiz; okulunu, öğretmenini, öğrencisini özleyen herkes için bir mutlu ve bir buluşma oldu. Etkinliği organize eden Özel Bürodaki öğretmen arkadaşlarıma ve paylaşımda bulunan tüm okul, öğretmen, veli ve öğrencilere teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum