Bornova'da uçkunlar için ilaçlama

EGEOLAY/Bornova Belediyesi özellikle yaz döneminde ortaya çıkan ve uçkun olarak adlandırılan haşerelerle mücadele için larva dönemi ilaçlama çalışmalarına başladı. Sivrisinek, karasinek ve zararlı haşerelerle mücadele için bu dönem başlatılan ilaçlamanın yaz aylarında yüzde 80 etkili olması bekleniyor.

Bornova'da uçkunlar için ilaçlama
Editör: Ege Olay
22 Şubat 2021 - 12:10

Yaz aylarında vatandaşlar için sıkıntı unsuru olan ve sağlık açısından risk taşıyan sinek ve haşerelerin çoğalmaması amacıyla üreme alanları olan durgun sular, su birikintileri, sazlık ve yeşil alanlar ile nemli alanlar belediye ekipleri tarafından ilaçlanıyor. Çalışmalar larvaların ergin aşamaya gelmeden üreme alanlarında yok etmeye yönelik olarak gerçekleştiriliyor. 

Hava sıcaklarının 15 derece üzerinde olduğu zamanların larva oluşumu için uygun olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Sivri sinek ve karasineklerle mücadelenin larva döneminde yapılması yazın yapılan ilaçlamadan daha etkili oluyor. Bizde halkımızın sağlığını düşünerek ilaçlama işlemlerine başladık” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum