Bornova'da sanat kursları başlıyor

EGEOLAY/Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun (BBŞT), sahne arkasında nasıl çalışıldığını merak edenler için düzenlediği ‘Sahne Arkası Kursları’ ile yazarlığa özendirmek amacıyla hazırlanan ve çevrimiçi gerçekleşecek ‘Yetişkinler İçin Dramatik Yazarlık’ kursları başlıyor.

Bornova'da sanat kursları başlıyor
Editör: Ege Olay
20 Ekim 2021 - 09:59

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT)’nin profesyonel kadroları tarafından verilecek eğitimlerden yararlanmak isteyen 18 yaşını doldurmuş vatandaşlar için son başvuru tarihi 22 Ekim 2021.  

Kültür ve sanat faaliyetlerine aldığı pandemi önlemleri kapsamında devam eden Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu,  2021- 2022 kurs sezonunu için hazırlıklarını tamamladı.

Sahne Arkası

 ‘Sahne Arkası Kursları’na katılarak işin mutfağına öğrenmek isteyen kursiyerler, kostüm, dekor, aksesuar, ses ve ışık gibi alanlarda eğitim alacak. Tiyatro sezonu boyunca sahne arkası çalışmaları üzerine teorik ve uygulamalı derelere katılırken, BBŞT’nin oyunlarında da aldıkları eğitimi tecrübe edebilecek. 18 yaşını doldurmuş tiyatro tutkunlarının katılabileceği eğitimler için Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde seçmeler gerçekleştirilecek. 

Dramatik Yazarlık 

Yazarlığa özendirmek amacıyla hazırlanan ‘Dramatik Yazarlık’ eğitimde ise oyun yazma teknikleri, durum ve olay yaratma, diyalog oluşturma, kişileştirme, sahne ve kısa oyun yazma denemeleri gibi konularda dersler verilecek. Eğitimler, internet üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek.  2 Kasım tarihinde başlayacak olan kurslar her hafta Salı günü 2 saat olarak yapılırken, kursa katılan yazar adayları uzman eğitmenler tarafından toplam 24 saat eğitim alacak. Kayıtlar kontenjanla sınırlıdır. 

Kurslardan yararlanmak isteyen tiyatroseverler bbst.bornova.bel.tr.  internet adresinden bilgi alıp başvuruda bulunabilir. 

Genç sanatçılar yetiştiriyoruz 

Düzenledikleri etkinlikler ve kurslarla kentin kültürel yaşamına katkıda bulunduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, , “Gelecek nesillere sanatı sevdiriyor, düzenlediğimiz kurslarla genç sanatçılar yetiştiriyoruz. Tiyatroda sahne önü gibi, sahne arkası da çok önemli. Tiyatronun mutfağını merak edenlere bunu öğretirken, yazar olmak isteyenlere de olanak sunmak istiyoruz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum