Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: "STK'larla işbirliğine önem veriyoruz"

EGEOLAY/Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, STK’ların (Sivil Toplum Kuruluşu), yerel yönetimlerle işbirliği yaparak, kent için üretecekleri projeleri destekleyeceklerini söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: "STK'larla işbirliğine önem veriyoruz"
Editör: Ege Olay
03 Ekim 2019 - 11:19
Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Yöneticileri, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kendisinin sivil toplum kuruluşlarına yabancı olmadığını ve STK’ların yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade ederek, “Bana göre yerel yönetimler, birçok konuda STK’larla birlikte çalışabilir, ortak projeler gerçekleştirebilir. Bu anlamda Bornova Belediyesi olarak biz, STK’larla işbirliğini çok önemsiyoruz.” dedi.

 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a yapılan ziyarete Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu yöneticileriyle birlikte; kendileri de Ağrılı olan Bornova Belediye Meclis Üyesi Çeto Çamlıbel, CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Ali İhsan Bayar ve CHP’nin İzmir’deki tanınmış isimleri arasında bulunan Mustafa Kapucu da katıldı.

Genel Başkan Tekin Yalçın ve Başkan Vekili ve Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı’dan sonra tek tek söz alarak kendilerini tanıtan Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Birim Başkanları; Cengiz Mancuk, Ahmet Afşar, Celal İnci, Hasan Bakır, Dilaver Yenigün, Zeki Birlik, Zafer Çalış, Selami Kaya, Murat Birgül, Menduh Sevinç, İshak Çelik ve Ali Avcı, kendilerini tanıtarak projeleriyle hedeflerinden bahsetti.

 

Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Tekin Yalçın, bölgedeki çalışmalarını anlatarak Ağrılılar’ın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kendilerinin hazırlamış oldukları projeler ile 1000 Ağrılı’nın yer alacağı İş Rehberi’ni anlatan Yalçın, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının ortak projeler üretebileceklerini bu anlamda Bornova Belediyesi ile de ortak projelere imza atabileceklerini anlattı.



Daha sonra konuşan ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise, kendisinin de sivil toplum dünyasından geldiğini ifade ederek, gönüllülük esasına göre çalışan bu kuruluşların çalışmalarının önemine işaret etti. Belediye olarak imkanları ölçüsünde STK’ları desteklediklerini kaydeden ve bu duruşlarını Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu için de sürdüreceklerini belirten Başkan İduğ, Ağrılılar’a ziyaretleri için teşekkür etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum