Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü ve BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin: "Bodrum'da turizmi çeşitlendirmeli

EGEOLAY/Bodrum'un bu sezon yerli ve yabancı turistin ilgisiyle karşılaştığını belirten Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü ve BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin, son iki yıla göre yüksek bir doluluk oranı yakaladıklarını söyledi.

Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü ve BODER Genel Sekreteri Yiğit Girgin: "Bodrum'da turizmi çeşitlendirmeli
Editör: Ege Olay
19 Temmuz 2022 - 10:49
Bodrum'un, sahip olduğu otelleri, eğlence hayatı, kültürel varlıkları, gastronomisi ve doğal güzellikleriyle daha bütüncül pazarlaması gerektiğini dile getiren Girgin, tanıtım faaliyetlerinin de buna göre düzenlenmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.
Bodrum'un uluslararası bir destinasyon olarak ilgi görmeye devam ettiğini dile getiren Yiğit Girgin, “Bodrumlu turizmciler yıllardır kendi imkanlarıyla uluslararası fuarlarda önemli tanıtımlar gerçekleştirdi. Yalnızca otellerin değil, kentin bir bütün olarak tüm zenginlikleriyle tanıtılması önemli. Şu anda Bodrum çok daha farklı bir konuma yükseldi. Bodrum'a bir talep yaratılması ve bu bölgenin bütüncül bir pazarlamayla tanıtılması gerekli. Sezonun yıl boyu sürmesi için topyekün bir çalışma yapılmalı. Sürdürülebilir turizm modellerinin devreye alınarak yalnızca deniz, kum, güneş değil, Bodrum'da yıl boyunca yapılabilecek farklı etkinliklerle turizm çeşitlerinin de öne çıkartılması gerekiyor. Yerel ve doğal ürünlerimize sahip çıkarak turizmde ürün çeşitliliğinin sağlanması Bodrum için çok kıymetli. Burada tarih, doğa, ekoloji, gastronomi, mavi tur, festival ve kültür turizmleri de çeşitlendirilebilir” diye konuştu.
UYGUN FİYATLI KONAKLAMA İMKANI
Bodrum'un 125 bine yakın yatak kapasitesine sahip olduğunu ve yaz aylarında yazlıkçılarla birlikte kent nüfusunun 700 bine ulaştığını hatırlatan Yiğit Girgin, kent altyapısının da buna uygun olarak geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.
 
 
'Bodrum pahalı bir kent' gibi bir olumsuz algı yaratıldığını da vurgulayan Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her turizm kenti gibi Bodrumda da temmuz ağustos aylarında, yani yüksek sezonda fiyatlar artıyor. Bodrumda tatil yapmak isteyenler mayıs veya eylül aylarında daha uygun fiyatlarla konaklayabilir. Farklı bütçelere göre konaklama alternatifleri var. Bodrum'un iklimi ve sunduğu olanaklar buna gayet uygun. Bayram öncesinde, 'Bodrum'a rezervasyonsuz gelmeyin' söylemi gündeme geldi. Ben bu görüşe katılıyorum. Çünkü bizler rezervasyon sistemine göre işlerimizi planlıyoruz. Son dakika sürprizi yaşamamak için önceden rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum