Bingöl Karlıova'da 5,7 büyüklüğünde deprem

EGEOLAY/AFAD'ın verilerine göre, Bingöl Karlıova'da 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Karlıova'da saat 17.24'te meydana gelen 5,7'lik depremin ardından saat 17.34'te 4,6, saat 18.09'da ise 4,7 büyüklüğünde depremler kaydedildi.

Bingöl Karlıova'da 5,7 büyüklüğünde deprem
Editör: Ege Olay
14 Haziran 2020 - 19:28
Kandilli Rasathanesinin verilerine göre de bölgedeki depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçüldü. Kandilli daha sonra depremin büyüklüğünü 5,8 olarak revize etti. 

Saat 17.24'te yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem çevre illerde de hissedildi. Bölgede yer yer artçı sarsıntılar sürerken artçı sarsıntıların en büyüğü 4,7 olarak ölçüldü.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Karlıova'da saat 17.24'te meydana gelen 5,7'lik depremin ardından saat 17.34'te 4,6, saat 18.09'da ise 4,7 büyüklüğünde depremler kaydedildi.

 

Büyüklüğü 5,7'lik deprem yerin 8 kilometre, 4,6'lık deprem yerin 7,32 kilometre, 4,7 büyüklüğündeki deprem ise yerin 9,28 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

şu ana kadar şehir merkezlerinde rapor edilmiş bir olumsuzluk bulunmuyor.

 

Bingöl Valisi Ekinci: Bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 yaralımız var

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Depremde bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 kişi yaralı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda." dedi. 

 

Vali Ekinci, Dinarbey ve Elmalı köylerinde 10 evin çöktüğünü, yaralıların kurtarıldığını söyledi, şu ana kadar can kaybı haberi almadıklarını bildirdi. 

"1 güvenlik korucumuz göçük altında"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter adresi üzerinden, yıkılan gözetleme kulesiye ilgili son bilgiyi paylaştı:

"Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır.

Köylerimizde tarama devam etmektedir."

Bingöl Valiliği: Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir

Bingöl Valiliğinden de "Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Tüm köy ve ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir." açıklaması yapıldı.

Bakan Kurum: Süreci yakından takip ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de meydana gelen depremle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edildiğini, süreci yakından takip ettiklerini bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Kurum, "Bingöl Karlıova'da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: İlgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedirler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Twitter adresinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Bingöl Karlıova'da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedirler. Süreci yakından takip ediyoruz."

Fuat Oktay, Bakan Soylu ve Bakan Kurum deprem bölgesine gidecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl'e gidecek.

"Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor"

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz." dedi.

Vali Memiş, bütün ekipleri Karlıova sınırına yönlendirdiklerini söyledi.

Köy muhtarlarıyla sık sık telefon görüşmesi halinde olduklarını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:

"Birkaç köyde 'ev çöktü' diye ihbar geldi ama bunlar içinde yaşam olmayan metruk evler. Oralara da arkadaşlarımız bakıyor. Bütün arkadaşlarımız jandarma, AFAD, 112 ekiplerimiz müdahale ediyor. İhtiyaç halinde ben de Çat ilçesine geçeceğim. Gerekirse Karlıova'ya da takviye yapacağız. Deprem Erzurum’da da hissedildi. Erzurum’da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz. Öncelikli kendi mülki hudutlarımızdaki yerleşim yerlerine müdahale edeceğiz. Eğer sorun yoksa hemen Karlıova'ya buradan ekipleri sevk edeceğiz."(TRTHABER)

YORUMLAR

  • 0 Yorum