BEYMEN İstinyePark İzmir 60 Milyon TL'lik Yatırım ile Hayata Geçti

EGEOLAY/Yarım asırdır Türkiye moda sektörünün yanı sıra dünya lüks perakende sektörünün de öncüleri arasında yer alan BEYMEN, İzmir ve Ege mimarisinden, kültüründen, tarihinden ve doğasından ilhamla tasarladığı yeni amiral mağazası BEYMEN İstinyePark İzmir ile yaratıcı ve ayrıcalıklı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

BEYMEN İstinyePark İzmir 60 Milyon TL'lik Yatırım ile Hayata Geçti
Editör: Ege Olay
22 Ekim 2021 - 13:03 - Güncelleme: 22 Ekim 2021 - 17:46
Ödüllü İngiliz mimari ofisi Universal Design Studio tarafından projelendirilen BEYMEN İstinyePark İzmir, 60 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirildi. 4.000 metrekarelik alanda 900’ü aşkın dünya markasını İzmirliler ile buluşturan BEYMEN İstinyePark İzmir, Zorlu Center ve İstinyePark İstanbul’dan sonra BEYMEN’in Türkiye’deki üçüncü büyük mağazası.

AVM’nin lüks markalarının bulunduğu dış avlusuna açılan 1.500 metrekarelik Erkek katı, hazır giyimden ayakkabı ve çantaya tüm erkek kategorilerini içeriyor. AVM’den bağlanan alt kattaki 2.500 metrekareye yayılan Kadın bölümünde ise kadın hazır giyim, ayakkabı ve çanta kategorileri yer alıyor. Özel girişleriyle bağımsız birer butik gibi kurgulanan ve bu yönüyle İzmir’de bir ilk olan Kozmetik ve Home bölümleri de alt katta konumlanıyor.

Moda ve Çağdaş Sanatın Yolu
BEYMEN İstinyePark İzmir’de kesişiyor

BEYMEN İstinyePark İzmir, ilham veren, deneyimleri güçlendirerek bağ kuran, zamanın ruhunu yansıtan mağazacılık anlayışıyla moda ve çağdaş sanatın yaratıcı dünyalarını aynı çatı altında bir araya getiriyor. Ahmet Duru, Aslı Şarman, Ebru Döşekçi, Ekin Balcıoğlu, Halil Vurucuoğlu, Gülden Ataman, Günnur Özsoy, Kirkor Sahakoğlu, Nahide Büyükkaymakçı, Nihat Kemankaşlı, Osman Dinç, Tarık Töre gibi ağırlıklı olarak Egeli, İzmirli çağdaş sanatçıların resimden heykele, video art’tan enstalasyona çok sayıda eseri, ayrıcalıklı BEYMEN deneyiminin bir parçası olarak BEYMEN İstinyePark İzmir’de sergileniyor.

Ege mimarisinin kendine özgü öğelerinin yoğun olarak kullanıldığı BEYMEN İstinyePark İzmir, İzmir’in ve Ege bölgesinin sembollerinden olmayı hedefliyor. Mağazanın, AVM’nin lüks avlusuna açılan görkemli dış cephesi, 12 metre yüksekliğinde abidevi traverten üçgen sütunlardan oluşan, giriş aksında açılıp kenarlarda sıklaşan perde formundaki güçlü bir anlatımla misafirlerini karşılıyor. AVM’nin iç alanına bakan diğer katta ise Ege’nin kemerli mimarisinden esinlenen üç ana girişe sahip cephe tasarımı dikkat çekiyor. İzmir’e ve Ege’ye has mavi tonlarının yoğun olarak kullanıldığı mağazanın zemin detaylarında; yüzeyiyle Ege denizinin dalgalı formunu anımsatan, nadir bulunan Azul Macaubas mermeri ile mozaik uygulamaları, döküm terrazzo, Ege yöresinde dokunan yöresel kilim ve dokumalar sıkça karşımıza çıkıyor. Mağazada ayrıca, sanatçı Alev Ebüzziya’nın özel bir kilim koleksiyonu kullanılıyor. Mobilyalarda ise Universal Design Studio’nun BEYMEN İstinyePark İzmir’e özel tasarımlarının yanı sıra özellikle servis alanlarında dünyaca ünlü İspanyol mimar ve tasarımcı Patricia Urquiola gibi sektöre yön veren isimlerin tasarımları öne çıkıyor.

“Yatırımlarımıza Hız Kesmeden Devam Ediyoruz”

BEYMEN İstinyePark İzmir’in BEYMEN’in son dönemde gerçekleştirdiği en önemli yatırımlardan biri olduğunun altını çizen BEYMEN Grup CEO’su Elif Çapçı, son dönem yatırımları hakkında bilgi verdi.

Çapçı: “İstanbul’da büyümesini tamamladığımız Beymen Akasya mağazamızı yeni konseptiyle Eylül ayında açtık. 2022 yılının ilk çeyreğinde, Türkiye’nin en büyük moda mağazası olan Beymen Zorlu Center’ı yaklaşık 2000 metrekare daha büyütüyoruz. Aynı dönemde, ülkemizin katma değerli projelerinden Galataport’ta  ikonik Beymen Galataport mağazamızı açacağız” dedi.

Beymen Grup Ceo’su Elif Çapçı: “Beymen İstinyePark İzmir üçüncü büyük amiral mağazamız”
Çapçı: “Ege bölgesinde lüks alışverişin yeni adresi olan İstinyePark İzmir, uzun zamandır hem İzmirlilerin hem de bizim heyecanla beklediğimiz, ülkemizin katma değerli muazzam projelerinden biri. BEYMEN İstinyePark İzmir’i 60 Milyon TL’lik bir yatırım ile hayata geçiriyoruz. BEYMEN olarak Türkiye’deki üçüncü büyük amiral mağazamızı bu özel proje dahilinde var etmekten mutluluk duyuyoruz. BEYMEN İstinyePark İzmir ile ayrıcalıklı BEYMEN deneyimini bir üst seviyeye taşımayı amaçlıyoruz. Moda ve sanatın yaratıcı dünyalarını harmanlayan özel konsepti; İzmir’in ve Ege’nin mimarisinden, tarihi ve kültürel değerlerinden ilham alan karakteristik özellikleriyle BEYMEN İstinyePark İzmir’in bölgenin ikonik sembollerinden biri olacağına inanıyorum. Farklı kategorilerdeki geniş ürün seçkisi, exclusive deneyimleri, ev sahipliği yapacağı özel etkinliklerle yerli ve yabancı misafirlerin yeni buluşma noktası olacak” dedi.
 
BEYMEN İstinyePark İzmir Erkek Hazır Giyim, Ayakkabı & Çanta

AVM’nin lüks avlusuna açılan yaklaşık 1.500 metrekare alana sahip mavi ve tonlarının ağırlıkta olduğu BEYMEN İstinyePark İzmir Erkek katı, maskülen ve sofistike çizgisiyle dikkat çekiyor. Erkek katının dekorasyon detaylarında, Ege estetiği ve dokularının ön planda olduğu özel tasarım sergileme alanları ve kum rengi tonlarında keten kumaşlarla yaratılan dalgalı tavan tasarımı göze çarpıyor.

BEYMEN Collection ve Academia markalarının da bulunduğu bu katta, özel dikim servisleriyle tanınan Canali, Corneliani ve Ermenegildo Zegna gibi dünyaca ünlü sartoryal markalar ile sokak giyiminden ilham alan All Saints, Kenzo, Off-White gibi contemporary markaların sezon tasarımları BEYMEN misafirleriyle buluşuyor. Dünya markalarının en yeni erkek ayakkabı, çanta ve aksesuar koleksiyonlarının yanı sıra teknoloji tutkunları için drone, farklı kamera çeşitleri, oyun konsolları, pikaplar, hoparlörler, elektrikli bisiklet ve scooter gibi ürünler BEYMEN İstinyePark İzmir Erkek katında yer alıyor. Bu bölümde ayrıca kişiselleştirilmiş bir BEYMEN alışveriş deneyimi sunan özel VIP alan da bulunuyor.

Büyük galeride konumlanan ve projenin ana tonu mavi ile renklendirilerek bir nehir gibi katları birbirine bağlayan yürüyen merdiven, BEYMEN İstinyePark İzmir’in ikonik tasarımlarından biri. Galeri boşluğunun tavanında özel bir aydınlatma ve havalandırma hareketine sahip keten paneller, dalga efekti yaratarak sahil yörelerine özgü hareketli ve canlı dokuyu mağazaya taşıyor. 

BEYMEN İstinyePark İzmir Kadın Hazır Giyim, Ayakkabı & Çanta

BEYMEN İstinyePark İzmir Kadın bölümü, Ege ile özdeşleşen kemerli mimari girişiyle ziyaretçilerini karşılıyor. Sahil evlerinde görmeye alışkın olduğumuz kirişli, latalı ve ahşap kaplamalı tavanları, yumuşak renk geçişleriyle kurgulanan zarif dekorasyonu ve Ege iç mekanlarına özgü dekoratif detaylarıyla öne çıkan bu bölüm, özel tasarım mobilyalarıyla neredeyse mağazada sergilenen koleksiyonlar kadar dikkat çekiyor. Yenilikçi lüks anlayışıyla, sıcak ve samimi bir ortamda keyifli bir alışveriş deneyimi sunan BEYMEN İstinyePark İzmir Kadın bölümü; Balmain, Etro, Brunello Cucinelli, Zimmermann, Yves Salamon gibi uluslararası moda markalarının klasikten günlük giyime, dış giyim koleksiyonlarından gece elbiselerine uzanan geniş ürün yelpazesini BEYMEN dostlarıyla buluşturuyor. BEYMEN İstinyePark İzmir Kadın bölümü, özel VIP alanıyla da ayrıcalıklı bir alışveriş deneyimi sunuyor.
 
Denizin ve doğanın tüm tonlarının hakim olduğu kadın ayakkabı alanı, Alexander McQueen, Balenciaga, Balmain, Valentino Garavani, Tod’s’un aralarında bulunduğu dünyaca ünlü modaevlerinin en yeni koleksiyonlarıyla başlı başına bir çekim noktası özelliği taşıyor.

Bottega Veneta, Celine, Jaquemus, Saint Laurent gibi moda dünyasına yön veren markaların yanı sıra yükselen contemporary markaların çanta koleksiyonları da BEYMEN İstinyePark İzmir Kadın bölümü’nde keşfedilmeyi bekliyor.

BEYMEN İstinyePark İzmir Kozmetik & Aksesuar

BEYMEN İstinyePark İzmir’in yaklaşık 300 metrekarelik Kozmetik bölümü, tavanındaki dev soyut enstalasyon çalışması ile hayranlık uyandırıyor. Ünlü tasarımcı Nahide Büyükkaymakçı’nın imzasını taşıyan çalışma, deniz kabuklarının tonları ve sedefin zarif ışıltısıyla renklendirilmiş el yapımı doğal formlardan BEYMEN İstinyePark İzmir için özel olarak tasarlandı.

Soft renklerin, doğal doku ve malzemelerin hakim olduğu Kozmetik bölümünde, cilt bakımında Dr. Barbara Sturm ve La Mer; makyajda Chanel ve Yves Saint Laurent; parfümde ise Maison Francis Kurkdjian, Parfums de Marly, Creed, Kilian, Frederic Malle, Memo, Clive Christian, Xerjoff ve Jo Malone London gibi önde gelen parfüm evlerinin en özel ürünlerinin yanı sıra Hermès’in exclusive parfüm koleksiyonunu da kapsayan prestijli ürün seçkisiyle kozmetik tutkunlarının vazgeçilmez adresi olacak.

Mozaik zeminiyle öne çıkan Aksesuar bölümü ise Bee Goddess, Kismet by Milka, Melis Goral, Tohum gibi ünlü markaların en yeni mücevher ve bijuteri koleksiyonlarıyla göz kamaştırıyor.

BEYMEN İstinyePark İzmir Home

BEYMEN İstinyePark İzmir Home bölümü, İzmirli seramik sanatçısı Aslı Şarman’ın Ege ruhundan ve tarihinden beslenen doku ve imgelerle hazırladığı özel rölyef çalışması ile zenginleşiyor.

BEYMEN İstinyePark İzmir Home bölümü, Fornasetti, Jonathan Adler, Missoni Home, Moser, Vista Alegre Atlantis gibi dünyaca ünlü markaların sofra sanatından iç dekorasyona uzanan en yeni koleksiyonlarıyla yaşam alanlarına ayrıcalıklı bir dokunuş katıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum