Beko; İşsizlik Fonu çar çur edilmeseydi bugün 'bize yeterdi'!

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘yardım kampanyası'yla ilgili tartışmalar devam ederken CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da yardım isteyen devlet anlayışını “İşsizlik fonu çar çur edilmeseydi şu anda işten atılmış ve işsiz kalmış işçilere yani ‘bize yeterdi’” sözleriyle eleştirdi.

Beko; İşsizlik Fonu çar çur edilmeseydi bugün 'bize yeterdi'!
Editör: Ege Olay
01 Nisan 2020 - 11:50
Türkiye’de asgari ücretli çalışan 10 milyon işçinin ihtiyaçlarını giderecek maaşları olmadığını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, AKP iktidarı eliyle zenginleşen şirketlerden yardım isteyen Erdoğan’ın şirketlerin geriye dönük vergisinden düşecek bu kampanyayla yine çalışan kesimin, işçinin, memurun cebine göz diktiğini belirtti. Beko, “‘Biz bize yeteriz’ yine AKP iktidarının yandaşa bu küresel salgın ortamında bile nasıl yettiğini anlatan bir kampanya başlığı olmuştur. Krizden fırsat yaratmak diye buna denir!” ifadelerini kullandı. İşsizlik fonunun yıllardır amacı dışında, gereksiz yere kullanıldığını ve buna yıllardır karşı çıktıklarını hatırlatan Beko, “9,5 milyon emekli açlık sınırının altında yaşıyorlar. 2 milyon memur yoksulluk sınırı altında ücret alıyor. 8,5 milyon insan maalesef tek kuruş geliri olmadan, işsiz dolaşıyorlar. 16 milyon yoksul, sosyal yardıma ihtiyaç duyduklarını ifade ediyorlar. Bu küresel salgının yarattığı ekonomik süreçte kepenklerini kapatan esnaf var. Fabrika ve birçok işyerleri bir milyona yakın işçinin işsiz kalmasına neden oldu” dedi.

 

CHP’LİLER OLARAK PARTİMİZİN KAMPANYALARINA KATILIRIZ!



“Bu gerçekler ortadayken Cumhurbaşkanının halktan kampanyaya katılmasını talep etmesi trajikomik” diyerek yardım kampanyasını eleştiren CHP’li Beko, “Biz yıllarca işsizlik fonu sadece işsizlere verilsin dedik ama AKP iktidarı işsizlik fonunu yıllardır amacı dışında kullandı! İşsizlik fonundan 25 milyar işverenlere destek amacıyla tahvil karşılığında verildi. 25 milyar verildikten sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım GAP’a devlet bütçesi varken para aktardı. Halkbank, Ziraat Bank gibi bankalara para aktardılar. Bu aktarılmış olan paraları geri alsalar sadece İşsizlik Fonuna işten atılmış ve işsiz kalmış işçilere verseler işsizlere çare olur. Öte yandan hepimiz biliyor ki bugüne kadar devlet ihalelerini kendilerine yakın holdinglere verdiler. Erdoğan zaten vergiden düşecek olan bağışlar için onları çoktan sisteme sokmuştur! Biz CHP’liler olarak tabi ki partimizin alacağı kampanya kararlarına uyacağız. Gerçekten halkımız için, işsiz kalan işçimiz için, kepenk kapatan esnafımız için, açlık sınırındaki emeklimiz için, milyonlarca işsizimiz için geriye dönük vergiden muaf olmak gibi oyunlardan uzak mutlaka taşın altına biz de elimizi koyacağız. CHP Genel Merkezi’nin alacağı kararlara katılacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum