Beko: Bisikletliye ölüm değil yaşam hakkı sunulmalıdır

EGEOLAY/Türkiye'de son iki yılda meydana gelen bisiklet cinayetlerinde 290 yurttaşın hayatını kaybettiğini belirten CHP'li Beko, bisikletin ulaşım aracı olarak görülmeyen Türkiye'de cezasızlık politikaları yüzünden kazaların arttığını, ailelerin adalet arayışının sürdürdüğünü söyledi.

Beko: Bisikletliye ölüm değil yaşam hakkı sunulmalıdır
Editör: Ege Olay
20 Aralık 2021 - 15:19

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, geçen yıl alkollü sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren Umut Gündüz’ün 27 Aralık’ta görülecek karar duruşması öncesi bisikletli ölümlere ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Umur Gündüz’ün ailesi de katıldı.

Yaşanan ekonomik krizlerin bisiklet kullanımını hem bir zorunluluk hem de doğaya ve yaşam çevresine saygı gereği artarak, sağlıklı bir yaşam için tercih edilir hale geldiğini söyleyen Beko, ancak kamu kurumlarının eşzamanlı olarak bisiklet kullanımını güvenli ve vazgeçilmez bir ulaşım tercihine dönüştürecek gerekli adımları tatmin edici ölçüde atmadığını belirtti.

“CEZASIZLIK BİSİKLETLİ ÖLÜMLERİ ARTTIRDI"

Son iki yılda meydana gelen 16 bin 715 bisiklet kazasında 290 bisiklet kullanıcısının yaşamını kaybettiğini, yüzlercesinin yaralandığını ifade eden Beko, yaşanan kazaların büyük oranda bisikletlilere arkadan çarpılması sonucunda gerçekleştiğini hatırlattı. Beko, "Bisikletlilerin ölmesi ile sonuçlanan bu kazalarda ölümlere sebep olan sürücüler, trafik kazası denilerek cezasız bırakılmaktadır. Bu durumun sonucunda da bisikletli ölümleri artmaya devam etmektedir" diye ekledi.

“ADALET İÇİN BURADAYIZ”

Bisikletli ölümlerde sembol isim olan Umut Gündüz ve Zeynep Aslan olaylarına da dikkat çeken Beko, “Bugün buradayız çünkü 27 Aralık’ta yani haftaya pazartesi günü Umut’un karar duruşması yapılacak. Bugün Zeynepler; Umutlar ölmesin diye TBMM’de bisiklet kullanıcılarının sesi olmak için, Umut için, adalet için buradayız. Bisikletli ölümleri durdurulsun. Sizlerden de bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum