BBFO ikinci kez dijital platformda

EGEOLAY/Geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla 2011 yılından beri faaliyetlerini sürdüren ve sinema sektörüne pek çok isim kazandıran Bornova Belediyesi Film Ofisi’nin (BBFO) yapım desteği verdiği bir film daha dijital platforma taşındı. Geçtiğimiz ay BluTV’de yayınlanmaya başlayan "CESS" adlı belgeselin ardından, "Dönüş" belgeseli de BluTV'de gösterime girdi.

BBFO ikinci kez dijital platformda
Editör: Ege Olay
06 Kasım 2021 - 11:41
Yönetmenliğini BBFO yönetmeni ve eğitmeni olan Nesli Özalp Tuncer’in yaptığı ‘Dönüş’ belgeseli yapım desteği verilen filmler arasında dijital platformda gösterimi yapılan ikinci film oldu. Tuncer'in, ailesinin mübadele anılarını, anneanne ve torun ilişkisi üzerinden anlattığı belgesel, bugüne kadar  ulusal ve uluslararası yaklaşık 45 festivalde gösterim seçkisinde yer alırken, 8 ödüle de layık görüldü.
 
Genç sinemacıları yetişiyor
 
Bornova Belediyesi Film Ofisi, kurulduğundan bugüne verdiği teorik ve pratik eğitimlerle, katılımcıların kendi projelerini hayata geçirerek izleyici buluşmalarını sağlıyor. Sektörden ağırladığı konuklarla görüntü, ses, kurgu gibi konularda atölye çalışmaları, film çözümleme etkinlikleri düzenliyor.
 
Gurur duyduk
 
BBFO ile sinemaya yeni isimler kazandırdıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova Belediye olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Düzenlediğimiz kurslardan yetişen yeni sinemacıların başarılıları bizi mutlu ediyor. Yapım desteği verdiğimiz filmlerden birini daha dijital platformda görmekten gurur duyduk” dedi. 
 
"Dönüş" Konusu
 
Türkiye - Yunanistan nüfus mübadelesi ile memleketlerinden ayrılmak zorunda kalmış bir ailenin üçüncü ve beşinci kuşak kadınlarının geçmişe yolculuk hikayesi. Acaba ailelerinin mezarlarından aldıkları toprağı memleketleri Kavala'ya götürebilecekler mi?
 
‘Dönüş’ filmi’nin aldığı ödüller
 
1-KısaKes Kısa Film Festivali Pitching Platformu 2016, Yapım Desteği Ödülü
 
2-Festival Cinema Zero 2017, İtalya, Seyirci Ödülü
 
3-7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali 2018, Belgesel Dalı BiriBirincisi

38.İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması 2018, Belgesel Dalı En İyi Film Ödülü
 
5-Toronto Documentary Short Film Festival, 2018, Best Characters Award
 
6- Alpavirama 2018: Asian Short & Documentary Film Festival 2018, Silver Comma Award
 
7- 6. Boğaziçi Film Festivali, 2018, Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması “En İyi Ulusal Kısa Belgesel Film” Ödülü

YORUMLAR

  • 0 Yorum