Reklam

Bayraklı'da 'Cumhuriyet Bayramı' etkinliklerle kutlandı

EGEOLAY/Bayraklı Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümüne özel hazırlanan program renkli görüntülere sahne oldu.

Bayraklı'da 'Cumhuriyet Bayramı' etkinliklerle kutlandı
Editör: Ege Olay
29 Ekim 2020 - 11:58
Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet ve Atatürk konulu resim sergisi açıldı, çok sesli koro konser verdi, trio müzik dinletisi sundu ve halk oyunları ekibi gösterileri de cumhuriyet coşkusunu taçlandırdı. Bu akşam ise; belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak Bayraklı sahilinde çekimleri yapılan piyano resitali, saat 18:00'da kulakların pasını silecek.



Bayraklı'da “Biz Cumhuriyet'iz” sloganıyla düzenlenen etkinliklerde ilk olarak 26 Ekim Pazartesi, Bayraklı Belediyesi ana hizmet binası girişinde Cumhuriyet ve Atatürk konulu resim sergisi açıldı. Belediye kursiyerleri ve Ressamlar Sokağı'ndaki ressamlar tarafından hazırlanan, 40 eserin görücüye çıktığı “Cumhuriyet'i Karşılıyoruz Sergisi” ziyaretçilerin beğenisini kazandı.



Bayraklı Sevgi Yolu'nda süren Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde, 3 kişiden oluşan müzisyenlerin müzik dinletisi, çok sesli koronun konseri ve halk oyunları gösterileri ilçe sakinlerinden tam not aldı. Vatandaşlar, alkışlarıyla sanatçılara destek vererek, cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.



Ata'nın huzuruna çelenk sunuldu



Kutlama programı kapsamındaki resmi tören de 28 Ekim'de yapıldı. İlçe protokolü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenkler sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe Başkan Sandal'ın yanı sıra, Bayraklı Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Ege Ordusu Komutanlığı'ndan Bülent Akbaş, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Ayak tenisi turnuvası



Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ayak Tenisi Turnuvası düzenledi. Şehit Ümit Boz Spor Tesisi'nde gerçekleşen turnuvaya 5'er kişilik kadrolarıyla 64 takımdan 320 sporcu katıldı. Ünlü futbolcuların gösteri maçı sonrası final müsabakalarıyla bugün sona erecek turnuvada dereceye giren katılımcılara kupa, madalya ve ödül verilecek.



1340 kişilik mozaik



Öte yandan Bayraklı Belediyesinin, Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümüne özel hazırladığı tasarım beğeni kazandı. Belediye çalışanlarıyla oluşturulan anlamlı Atatürk portresi ilçenin sokaklarını süsledi. 1340 personelin fotoğraflarından Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafı oluşturularak, ilçedeki reklam panolarına asıldı. Tasarımda kendisini gören personeller ve vatandaşlar kutlama mesajını ilgiyle izledi.



Piyano resitali bugün sosyal medyadan ve ledlerden yayınlanacak

 

Bugün saatler 18:00'ı gösterdiğinde Piyanist Yıldız Çiçek Sivri ile Soprano Ayşe Şener Özmen birbirinden değerli eserleri seslendirecek. Çekimleri Bayraklı sahilindeki iskelede gerçekleştirilen ve eşsiz eserleri Bayraklılılar için seslendiren ikili, ilçenin çeşitli noktalarındaki led ekranlardan da vatandaşlarla buluşacak. Müzik dinletisi aynı zamanda Bayraklı Belediyesi ve TV BEK'in sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.