Reklam

Bayındır'da Toplu Sözleşme Sevinci

EGEOLAY/Hizmet İş Sendikası ile Bayındır Belediyesi iştiraki BYNDR A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bayındır'da Toplu Sözleşme Sevinci
Editör: Ege Olay
28 Haziran 2020 - 00:29 - Güncelleme: 28 Haziran 2020 - 00:33
Bayındır Belediyesi iştiraki olan BYNDR A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi öncesi gerçekleştirilen toplantıya katılan Hizmet İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Uğur Demirezen’e teşekkür etti. Şimşek,  “Birlik ve beraberliğimizin taçlandığı, emeğin karşılığını gördüğü bu imza töreni ile mutluluğumuz kat be kat artmıştır. Emekçi Kardeşlerimizin refah seviyesinin artmasına vesile olduysak ne mutlu bizlere. Toplu iş sözleşmemizin imzalamasında emeği olan, Emek adına bütün imkanları seferber eden başta Belediye Başkanımız Sayın Uğur Demirezen ve tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zor günlerde imzalanan toplu iş sözleşmesi tüm emekçilere hayırlı olsun” şeklinde konuştu.



“GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLEDİK”



İmzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını dileyen Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, “Koronavirüs’ün ülkemizde görülmeye başlandığı günden itibaren HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak, gelişmeleri an be an yakından izledik. Tedbir ve taleplerimizi süratle hayata geçirdik. Ürettiğimiz çözümlerle, üyelerimize rehberlik eden yönlendirmelerle, önde olduk, öncü olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nda yer aldık. İşten çıkarmaların yasaklanması için, ücretli izin uygulamasına gidilmesi için, İdari izinlerin ayrım yapılmaksızın kullandırılması için verdiğimiz mücadele, emekçiler lehine önemli bir kazanıma dönüştü. Üyelerimizi yalnız bırakmadık, sorumlu davrandık” dedi.

 

“ÜCRETLER VE SOSYAL HAKLARDA %18.35 ORANINDA ARTIŞ SAĞLANDI”

 

İzmir emekçileriyle büyük bir aile olduklarının altını çizen Öz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “İzmir’de HAK-İŞ olarak 15 bin, Hizmet-İş olarak 6 bine yakın üyemiz var. İzmir’i önemsiyor ve değer veriyoruz. Ayrıca Bayındır ilçemizinde kıymeti harbiyesi ise bizim için her daim yüksek olmuştur. Belediye Başkanımız Uğur Demirezen’i, Koronavirüs sürecinde yürüttüğü çalışmalardan ötürü hepinizin önünde bir kez daha gönülden kutluyorum. Bugün burada imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle ulaşılan rakamlar, sözleşmenin başarısının önemli göstergelerinden olmakla birlikte, adil bir sözleşme olmuştur. Sözleşmeyle arkadaşlarımızın ücret ve sosyal haklarında ortalama yüzde 18,35 oranında artış sağlanmıştır. Enflasyon oranının üstünde gerçekleştirilen artışın emekçilerimiz için bereketli olmasını diliyorum. Başta Bayındır Belediye Başkanımız ve İzmir Şube Başkanımız olmak üzere, sözleşmede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum”

 

“ÇALIŞANLARIMIZIN ÜCRETLERİNİ VE SOSYAL HAKLARINI  İYİLEŞTİRDİK”

 

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Bayırdır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ise, “Önce İnsan, Önce Emek dedik. Hizmet-İş Sendikamız ve çalışanlarımızla toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Bulunduğumuz sıkıntılı sürece rağmen çalışanlarımızın ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirdik. Yapılan artışla birlikte en düşük işçi kardeşimizin maaşını 2350 TL'den 3250 TL'ye çıkarttık. Rabbimize şükürler olsun. Alınan ücretleri çalışanlarımız aileleriyle birlikte sağlık, sıhhat ve ağız tadıyla yesinler. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezinde, gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Hak İş İl Başkanı ve Hizmet İş İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, BYNDR A.Ş. Genel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Akgün ve diğer yöneticiler ile sendika temsilcileri katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum