Baştan Utku Gümrükçü'den büyük esnaf buluşması

EGEOLAY/Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğlili esnafla bir araya geldiği toplantıda, esnafla bir arada olmanın önemini vurgulayarak, Çiğli’nin biriken sorunlarını 5 yıl içinde çözeceklerini söyledi.

Baştan Utku Gümrükçü'den büyük esnaf buluşması
Editör: Ege Olay
11 Mart 2020 - 12:07
Çiğli Belediyesi, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çiğli Esnaf ve sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Çiğli Şoförler ve Otomobilciler, Kamyonlar ve Kamyonetçiler Esnaf Odası tarafından büyük esnaf buluşması düzenlendi. 

Çiğli Belediyesi Akvaryum Kafe Sosyal Tesislerinde düzenlenen buluşmaya Başkan Utku Gümrükçü’nün yanı sıra,  oda başkanları Arif Altıkulaç, Taner Cömert, İbrahim Bayram, meclis üyeleri, muhtarlar, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda esnaf katıldı. Büyük esnaf buluşmasında Başkan Utku Gümrükçü’ye esnaf teşkilatları tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Etkinlik boyunca ayrıca esnafa daha iyi hizmet sunabilmek için esnafın görüşünün alındığı anket formları da esnafa dağıtıldı.



Başkan Gümrükçü AR-GE merkezini anlattı



Ailesinin de bir dönem esnaflık yaptığını vurgulayan Başkan Utku Gümrükçü, yaklaşık bir senelik başkanlık döneminin de oldukça yoğun geçtiğini ve sabahlara kadar çalıştıklarını söyledi. Başkan Gümrükçü, “Önce esnaf odalarımız ile buluşalım sonra da sokak sokak esnafla buluşalım dedik. Bir yıl çok ama çok yoğun geçti. Sabah 06.00’dan gece 23.00’a kadar toplantılar yaptık. Bundan sonra mahallelerde esnafımızla olacağız. Bugün burada dağıtığımız anket formlarına istek ve şikayetlerinizi belirttiniz. Siz de bizden isteklerinizi dile getireceksiniz biz de yapacağız. Yakın zamanda esnaf ile ilgili bir sorumlu atayacağız. Babam 12 Eylül’de öğretmenlikten alınınca önce bir kahvehane daha sonra da bir lokanta açtı. Sonra da Bergama Esnaf Odası Başkanı oldu. Ben doğuştan sizin bir üyenizim.  Çiğli’yi gülümsetmek için önce esnafı gülümsetmek lazım. Ticareti hızlandıracak, şenlikler, festivaller ile esnafın kasasına girecek parayı arttıracağız. Bunun için de etle tırnak gibi olmamız lazım. Bir AR-GE Merkezi kurulmasına karar verdik ve Bornova’daki merkezi Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ ile inceledik.  Ata Sanayi’de bu sene AR-GE Merkezini açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

                                          

Başkan Gümrükçü: “Bu yıl Çiğli’ye tramvay geliyor”



Yıl sonuna doğru Çiğli’ye tramvay geleceğini belirten Başkan Gümrükçü, “Bu sene sonunda tramvay Çiğli’ye gelecek. Proje Ulaşım Bakanlığı’nda onaylandı. Cumhurbaşkanımızın imzasını bekleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de ihale işlemlerini başlattı. Bir aksaklık olmazsa 2020’de Aralık ayında tramvay hastaneye kadar gelmiş olacak.  Esnafımız bizim gözümüz kulağımız, biz kulağımızı gözümüzü kapatmıyoruz, biz esnafımızı. Biz Çiğli’nin sorunlarını 5 yıl içinde çözeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum