Reklam

Başkan Uygur 16 yıl önce işe aldığı engelli işçileri ağırladı

EGEOLAY/Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Torbalı Belediyesi Başkanı İsmail Uygur, güne özel olarak 16 yıl önce işe aldığı çeşitli oranlarda zihinsel engeli bulunan işçilerin bazılarını makamında ağırladı.

Başkan Uygur 16 yıl önce işe aldığı engelli işçileri ağırladı
Editör: Ege Olay
03 Aralık 2020 - 10:29
Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Torbalı Belediyesi Başkanı İsmail Uygur, güne özel olarak 16 yıl önce işe aldığı çeşitli oranlarda zihinsel engeli bulunan işçilerin bazılarını makamında ağırladı. 2004 seçimlerinde Torbalı Belediye Başkanı seçildiğinde belediye kadrosuna engelli alımı gerçekleştiren Başkan Uygur, o dönem 8 zihinsel engelli işçi almıştı. Hala belediyede çeşitli işlerde çalışan bu işçilerin bir kısmı ile makamında bir araya gelen Başkan Uygur, engelli vatandaşlara her zaman destek olduklarını en büyük engelin sevgisizlik olduğunu ifade etti.

 

İŞÇİLERDEN BAŞKAN UYGUR’A TEŞEKKÜR



Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle Belediyede görev yapan bazı engelli personelleri makamında kabul edip, günlerini kutladı. 16 yıl önce Başkan Uygur’un kendilerine kadro açtığını ve bugüne kadar her türlü taleplerini dinlediğini ifade eden Mustafa Uğur isimli engelli çalışan, “2004 yılında Belediyede işe başladım. O dönem İsmail Uygur tarafından toplu halde işe alınmıştık. Şimdi emekliliğe hak kazandım ve emekli oldum. Kendisine bize verdiği destekler için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



BAŞKAN UYGUR: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ



16 yıl önce işe aldığı ve bugün aralarından birinin de emeklilik hakkı kazandığı işçilerle sohbet edip, görev süresi boyunca destek olacağına dair sözler veren Başkan Uygur, “Bu engelli kardeşlerimiz ile toplumda alay edenler vardı. Toplumda saygınlık kazanmaları ve öz güvenlerinin artması için bazı görevler verdik. Otopark rutin temizlik gibi görevleri başarıyla yerine getiriyorlar. Engelli kardeşlerimiz bizim her zaman önceliğimiz oldu olmaya da devam edecek. Engelli vatandaşlarımızı geleceğe güven dolu bakabilmeleri, üretebilmeleri için yerel yönetimler olarak bizlere çok iş düşüyor. Çeşitli kademelerde farklı engeli bulunan personelimiz en az engeli bulunmayan diğer personellerimiz kadar belediyemize ve kamuoyuna faydalı oluyor” dedi. Başkan Uygur sağlıklı her insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.