Başkan Tugay'dan hasar tespiti görevlilerine teşekkür töreni

EGEOLAY/Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay depremin ardından kentteki riskli yapıların tespit edilmesinde görev alan hasar tespit ekibi görevlisi Karşıyaka Belediyesi personellerine ve destekte bulunan izmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ve İZSU çalışanlarına teşekkür belgesi takdim etti.

Başkan Tugay'dan hasar tespiti görevlilerine teşekkür töreni
Editör: Ege Olay
06 Aralık 2020 - 12:26 - Güncelleme: 06 Aralık 2020 - 12:29
Zübeyde Hanım Nikahevi’nde düzenlenen tören salgın koşulları nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilirken; sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kurallarına özen gösterildi. Törende konuşan Başkan Tugay şunları kaydetti: “ Kötü bir deprem yaşadık. Sonrasında yaşadığımız sıkıntılı süreçte sizlere görev düştü. Normal dışında bir gayret gösterdiniz ve yaptığınız çalışma vatandaşa güven vererek, onları rahalatlatan sonuçları oldu. Bizim de durumu tüm boyutları ile anlamamıza katkı sağlayan güzel bir çalışma oldu. Çalışmalarda gösterdiğiniz üstün performans bizleri çok memnun etti. Bir daha benzer kötü tecrübeler yaşamamayı diliyoruz. Ama bu sadece dileklerle olmaz, bunun için çalışmamız lazım.”

“BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

Dönüşüm sürecinde ortak akıl ve  birliktelikle çalışacaklarını vurgulayan Tugay, “Önümüzdeki süreçte Karşıyaka’daki sorunlu yapıların tespiti ve yeniden inşası ile ilgili de yoğun çalışma dönemimiz olacak. Sizlerin katkısına ve desteğine ihtiyacımız var.İzmir fayların üzerine ve çevresine yerleşmiş bir kent. Hayatımız boyunca deprem korkusunu yaşadık ve her zaman daha şiddetlisinin olma olasılığı var. Karşıyaka da zemini problemli, binaları eski bir kent. Bu endişeyi kökünden kazımanın yolu belli. Problemli yerleri en doğru yöntemleri kullanarak birlikte bulacağız, daha sonra yeniden yapılması için kentsel dönüşüm sürecinde birlikte çalışacağız. Bu yolda İzmir Büyükşehir Belediye’mizle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızla birlik ve uyumu sağlayacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli yapıların tescili konusunda kendisinde olan yetkiyi İzmir ve Ankara’daki ilçe belediyelerine devretti. Artık bu konuda yetkili bir belediyeyiz, bu yetkileri doğru kullanmak lazım. Böylesine hayati bir konuda mümkün olduğunca gecikmeden, elimizi çabuk tutarak ve doğru kararlar vererek insanları içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan onları çıkarmamız lazım. Geçirdiğimiz o günler, kötü günlerdi. Sizler bir taraftan evinizle ve ailenizle ilgilenmek bir taraftan da bu sorunlara yetişmek durumunda kaldınız. Bu fedakarlığın farkındayım, her birinize minnettarım, hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Nehir ömer
    3 yıl önce
    Başkanım hasar tesbiti için defalarca aradım sonuç alamadım geldim dilekçe yazılı verdim ne arayan var ne gelen apartmanımızdaki iş yerinin kolonları kesilmiş üstündeki dairelerin bütün salonlarında çatlaklıklar var ufacık depremi bile hissediyoruz buna rağmen gelen giden yok 1729 sok no/3 spotcular sokağı adresten ulaşabilirsiniz numarama ilgilenirseniz sevinirim