Başkan Soyer öğrencilerle çevrim içi buluştu

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gelişim Koleji’nin öğrencileriyle çevrim içi ortamda buluştu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Soyer, İzmir’de kuruluş hazırlıkları süren Çocuk Belediyesi’ni de müjdeledi.

Başkan Soyer öğrencilerle çevrim içi buluştu
Editör: Ege Olay
02 Haziran 2021 - 14:26
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gelişim Koleji öğrencilerinin dersine çevrim içi katıldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Soyer, öncelikle çocuklarla buluşma fırsatı veren öğretmenlere teşekkür etti. Defne Girgin’in “Çocukların önerilerini iletmek için belediyede bir birimiminiz var mı” sorusu üzerine İzmir’deki Çocuk Belediyesi projesinden söz eden Soyer, “Seferihisar’da kurduğumuz Çocuk Belediyesi’ni şimdi İzmir’e taşıyoruz. Başkanı seçimle gelen, belediyedeki gibi organizasyon şeması ve kendine ait bütçesi olan bir Çocuk Belediyesi’ni şimdi burada hayata geçiriyoruz. Bu yaz bunu tamamlamış olacağız. 7-14 yaş grubunu kapsayan bir proje bu. Çocuklarımız bizim için sadece geleceğin büyükleri değil, bugünkü hayatlarımızın ortakları” dedi.

Gökdere’de sokak hayvanları için yeni tesis
Helin Alya Yılmaztürk Başkan Soyer’e sürpriz yaparak piyanoyla Çav Bella şarkısını söyledi. Helin aynı zamanda Soyer’e sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarını sordu. Soyer, Gökdere’de yeni barınak inşa edildiğini söyleyerek “Yapı bitmek üzere. Büyüyecek bir tesis olacak. Bu tesin önemli yanı da engelli hayvanların bakımının yapılacağı ayrı bir bölüme sahip olacak olması. Sokak hayvanlarıyla ilgili en ciddi sorun kısırlaştırmadaki yetersizlik. O nedenle Veteriner Hekimleri Odası ile protokol hazırlığı yaptık. Haziran ayında meclisten geçireceğiz. Buna göre İzmir’deki veteriner polikliniklerine kontenjan vererek kısırlaştırma konusunda birlikte çalışacağız” dedi.

İklim krizi vurgusu
İlay Ovul ise Soyer’e Mavişehir’deki sel felaketleriyle ilgili ne yapıldığını sordu. Soyer, “Orada konutlar, çok katlı yapılar deniz seviyesinin altında yapılmış. Deniz bir parça yükseldiği zaman o bölge su altında kalıyordu. Bölgede büyük bir set yapıyoruz. Ağır bir maliyeti var. Dörtte üçü tamamlandı. Bir iki ay içinde bitecek ve o bölgede su baskını yaşanmayacak. Tabii, bu Mavişehir’e özgü bir sorun değil. İklim değişikliği sorunuyla karşı karşıyayız. Bugüne kadar alışageldiğimiz yağış sistemleri, hava koşulları olağanüstü biçimde değişiyor. Hiç yaşamadığımız doğa olayları başımıza gelmeye başladı. Bir tsunami yaşadık örneğin. Doğayla uyumu bozdukça, doğadan uzaklaştıkça iklim krizi büyüyor ve bizler çok daha büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Bunun sırrı doğayla uyum içinde bir kalkınmayı, bir hayatı tercih etmek” şeklinde yanıt verdi.

Bulut Kaya ise sokaklarına bir park yapılmasını istediğini söyledi. Soyer, Bulut’un adresini alarak konuyla ilgileneceğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum