Başkan Sengel Koltuğunu Çocuklara Bıraktı

EGEOLAY/23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle başkanlık koltuğunu öğrencilere bırakan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, küçük başkanların Selçuk için yapacakları projeleri dinledi.

Başkan Sengel Koltuğunu Çocuklara Bıraktı
Editör: Ege Olay
24 Nisan 2019 - 10:28
 Sabah saatlerinde Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli öncülüğünde 19 Mayıs İlkokulu öğrencilerinden Naz Koyuncu'nun oturduğu Başkan Sengel'in koltuğuna; öğleden sonra ise yürüme engelli 10 yaşındaki Duru Atasoy oturdu.

PATEN KAYMA ALANI İSTEDİ

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında pek çok idareci koltuğunu bir saatliğine yarının büyüklerine bıraktı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de koltuğunu bir saatliğine Selçuklu iki öğrenciye bıraktı. Başkan Sengel'in koltuğuna sabah saatlerinde ilk olarak Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir Bilekli öncülüğünde gelen 19 Mayıs İlkokulu 3. Sınıf Öğrencisi Naz Koyuncu oturdu. Beraberindeki öğrencilerin de meclis üyeleri olarak eşlik ettiği küçük başkan Naz Koyuncu, öne çıkan projelerini anlattı. Sokak hayvanlarının daha iyi barınmasını sağlamak için bir çalışma başlatılmasını isteyen Küçük Başkan Naz Koyuncu, ayrıca çocuklar için sporalanlarının sayısının artmasını özellikle de paten kayma alanlarının yapılmasını istedi.

BİZE DIŞARIDA ENGEL YARATMASINLAR

23 Nisan resmi kutlama programının ardından Başkan Sengel'in koltuğuna bu kez yürüme engelli 10 yaşındaki Duru Atasoy oturdu. Koltuğa oturur oturmaz; 'Dışarıda bizleri sevsinler. Bizim gibi engellilerin normal birer insan olduğumuzu bilsinler yeter' dedi. Selçuk Belediyesi CHP'li Meclis Üyelerinin de katıldığı bu buluşmada; küçük başkanın ilçe için yapacağı çalışmalar değerlendirildi.

Engelli rampaları önüne araç park edenlere de seslenen Küçük Başkan Duru Atasoy, öncelikle bir belediye başkanı olarak kentin sokaklarını engelliler için daha uygun hale getirerek engelli rampalarının sayısının arttıracağını belirtti. Küçük Başkan Duru Atasoy ayrıca engellilerin spor yapacağı alanlar ve engelli çocukların oynayabileceği park alanları oluşturacağını belirtti.

Küçük Belediye Başkanı Duru Atasoy, son olarak bu taleplerinin yerine getirilmesi için Başkan Sengel'den yazılı olarak söz aldı.

23 Nisan'da koltuğunu teslim ettiği küçük başkanlara günün anısına çeşitli hediyeler veren Başkan Sengel; küçük belediye başkanlarının taleplerini yerine getireceğine söz verdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum