Başkan Saygılı'dan Çeşme Projesi ve Kemeraltı çıkışı

EGEOLAY/AK Parti İzmir Yönetim ve Yürütme Kurulları seçim sonrası ilk toplantısını İl Başkanı Bilal Saygılı başkanlığında ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı, İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Genel Seçim sonuçlarının ve 2024 Yerel Seçimlerinin yol haritasının masaya yatırıldığı toplantıların bir diğer gündemi ise İzmir’in yerel sorunları oldu.

Başkan Saygılı'dan Çeşme Projesi ve Kemeraltı çıkışı
Editör: Ege Olay
06 Haziran 2023 - 15:16

Çeşme Projesi’nin durdurulmasına yönelik ret kararı ve tarafların yaptığı açıklamaları da değerlendiren Başkan Saygılı; “CHP, 25 yıldır İzmir’i yönetiyor. Yapacağını duyurduğu projelerin yüzde 80’i ya yerinde sayıyor ya rafa kalktı. Kemeraltı, alt ve üst yapısıyla bunların en acıklısı. Şimdi; turizmi şaha kaldıracak olan Çeşme Projesini istemiyorlar. Daha da kötüsü, onlarca kez proje çizdirip uygulayamadıkları Kemeraltı’nı ayağa kaldırmak yerine yine adını kullanıyorlar. Oysa, 25 yıldır kimse ellerini kollarını bağlamadı. Çarşının her yağmur sonrası su altında kalmasına göz yumacaklarına, işe buradan başlasınlar.” diye konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan; “İstikamet 2024 Yerel Seçimleridir” diyerek, İzmir’in bu ‘olmazcı ve kısır’ yönetim anlayışına son vereceklerini söyledi. İnan, 2024 iddialarını şu sözlerle anlattı; “İzmir Türkiye’nin hızla yenilenen, çağı yakalamış, tüm meselelerini çözmüş bir şehir olacaksa, ancak bizimle olacak. Çeyrek asrın hizmet zafiyetine AK Parti Belediyeciliği son verecek. Hükümetin İzmir için yapmak istediklerine karşı direnip parmak kıpırdatmayanların devri kapanacak.”

Kim kimi engelliyor, İzmirli görüyor

Çeşme Projesi’nin bugüne kadar sadece demecini verdikleri turizm potansiyelini şaha kaldırmak için bir nimet olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, şunları söyledi; “Bir konsensüsle masaya yatırılan, Sayın Bakanımız tarafından kendilerini de içine alan büyük bir hazırlık dönemi yürütülen projeye el birliğiyle karşı çıktılar. Yargı kararını verdi. Bu kez de yine İzmirliyi alet ederek, bu projeyi istemiyoruz; gelin Kemeraltı’nı ayağa kaldıralım dediler. İzmir’i oyuncak etmeye devam ediyorlar. Körfez tüp geçidi, emsal artışı, Bergama Millet Bahçesi, Karabağlar Kentsel Dönüşümü ve Üniversite Projesi, Buca Cezaevi Alanı Projesi gibi, nerede İzmir’i ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkındıracak bir adım atıyoruz, ezberlediklerini yapıyorlar. Engellemek için çırpınıyorlar. Kim kimi engelliyor İzmir halkı bunu artık görüyor.”

Çeşme Projesi; İzmir ve bölge için bir fırsat

İzmir’in kalbi Kemeraltı Çarşısı tarihinin en içler acısı dönemini yaşadığına dikkat çeken Saygılı; sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “Bırakın üst yapıyı planlamayı, restorasyon çalışmalarını; her yağmur çarşı için bir çile. Çöp, koku sorununu dahi çözemedikleri, mazgalları ateşe verseniz patlayacak Kemeraltı umurlarında bile değil. Olsaydı, şimdiye kadar gözle görünür bir adım atarlardı. Çeşme Projesi; İzmir ve bölge için bir fırsat. Mutlaka yapılacak. Sapla samanı karıştırmak işlerine geliyor. Sorumluluklarını yerine getiremediklerinde, işlerine gelmediğinde hep aynı yöntem.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum