Başkan Sandal'dan konteyner kent mesajı:Depremzedeleri yalnız bırakmayacağız

EGEOLAY/Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı konteyner kentteki tahliye işlemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Dün akşam ve bugün sabah konteyner kenti ziyaret eden Başkan Sandal “Konteynerlerden çıkarılan mağdurlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak barınma imkanı sağladık. Tahliyelerin ertelenmesi için de İzmir Valiliği’nden süre istedik” dedi.

Başkan Sandal'dan konteyner kent mesajı:Depremzedeleri yalnız bırakmayacağız
Editör: Ege Olay
15 Mart 2023 - 14:27

VALİLİKTEN EK SÜRE TALEP EDİLDİ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir depreminin ardından konteyner kente yerleştirilen ve gelinen süreçte konteynerleri boşaltmaları istenen depremzedeleri ziyaret etti. İlk etapta tahliyeleri gerçekleşen mağdurlara Bayraklı Kız Yurdu’nda barınma imkanı tanındı. Konteynerlerden çıkarılan bazı depremzedelerin de İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Hilton Oteli’ne yerleştirileceği belirtildi. İlgili birimlerle irtibat halinde olduklarını da dile getiren Başkan Sandal, tahliyelerin ertelenmesi ve bu süreçte depremzedelere konaklama imkanı yaratılması için İzmir Valiliği’nden ek süre talep ettiklerini de açıkladı.

 

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Burada depremzedelerimizin bir mağduriyeti var ve haklı olarak taleplerini dile getiriyorlar. Tahliyeler sonrası sokakta kalan yurttaşlarımızı ilk etapta yurtlarımıza yerleştirdik. Bu şartlarda kiraya çıkabilecekleri, barınabilecekleri bir yer yok. Yakın çevrede okuyan öğrenci çocukları var. Biz Bayraklı ve Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Sosyal devletin vatandaşın derdini çözmesi gerekir. Bu anayasal bir haktır. Keyfi olarak burada kalan yurttaşımız yok. İmkansızlık ve çaresizlik vatandaşlarımızı burada tutuyor. Bu da ellerinden alındığında vatandaşlarımız sokakta kalıyor. Biz bir grup vatandaşımızı yurtlarımıza yerleştirdik. Tahliye için yetkililerden süre istedik. Bu sürede biz de tedbirlerimizi alıp, vatandaşımızın derdini çözmeye gayret edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum