Başkan Özdemir; iddialar asılsız Üye kaybeden sendikadan maksatlı açıklama

EGEOLAY/Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Bayındır Devlet Hastanesi’inde gerek idari, gerekse sağlık hizmetleri noktasında her hangi bir sıkıntı olmamasına rağmen başı sendikalar tarafından maksatlı bir takım açıklamalar yapıldığını söyledi.

Başkan Özdemir; iddialar asılsız Üye kaybeden sendikadan maksatlı açıklama
Editör: Ege Olay
25 Mayıs 2023 - 15:37
Konu ile ilgili olarak azıklıma yapan Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Özdemir, “Bayındır Devlet hastanesinde geçtiğimiz yıl yetkiyi kaybeden Birlik Sağlık Sen son bir yıl içerisinde hastanede üyelerine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle aslı astarı olmayan olaylar için kurumu yıpratmak adına açıklama yapmaktadır” dedi.
Hastane yetkililerinin sendikalarına destek verdiğini belirten ilgili sendikanın tamamen asılsız iddialarla idarecileri baskı kurmaya çalıştığını vurgulayan Başkan Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Her açıklama yaptığında da sendikamızın adını geçirerek hastane idarecilerinin yetkili sendikaya destek verdiğini ve taraf tuttuğunu açıkça söylemektedir. Yetkiyi kaybedeli 2 dönem geçmesine ve aktif bir sendikal çalışmalarımız nedeniyle üyeleri günden güne eriyen sendika, kabahati sendikamıza ve idareye iftira atarak haksız olduğu durumlarda bile hak arama yöntemiyle çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ediyor. Bizim yapmış olduğumuz sendikal çalışmayı İzmir’de bilmeyen yoktur. Hiçbir çalışana bu güne kadar baskıyla zorlamayla üye yapmadık. Bu güne kadar kazanımlarımızı ve ilkelerimizi anlatarak sağlık çalışanlarının gönlüne girdik. Bir tane kazanımı olmayanlar, hastanede yetkiyi kaybetmesi ve üye sayılarının giderek erimesi nedeniyle, sağa sola iftira atarak yetki almaya çalışıyorken sizlerin sendikacılığınızı yeniden sorgulamamız gerekiyor. Hastanemizde temsilcinizin tek yaptığı, yüzlerce kazanımı olan sendikamızı ve hükümeti kötülemek, bunun nezdinde insanları sendikamızdan istifa ettirmek için çaba harcarken, çalışanlara baskı yapmaktan öte ne yol izleniyor.”
“KAZANIMLARI YOK”




Üye kaybı nedeni ile gerek sendikalarına gerekse idarecilere saldırmanın ve asılsız ithamlarda bulunmanın sendikacılık anlayışı ile bağdaşmadığını kaydeden Özdemir, “Bir tane kazanımı olmayan Birlik Sağlık Sen üyelerinin günden güne erimesi sebebiyle sırf hastanede kendi üyelerinin nöbetsiz birimlerde çalıştırılmasını, iş yoğunluğu az olan yerlerde çalıştırılmasını, nöbet tutamaz muafiyeti olmadığı halde nöbet tutmamasını sağlamak, haftada bir gün ameliyathanesi aktif olan kendi üyesi olup ameliyathane hemşirelerinin başka birimlerde çalışmasını önlemek adına sürekli asılsız haberler yaparak hastane ve sağlık bakım hizmetleri müdürü hakkında karalama çalışması yapmaktadır. Açıklamalarında iddia edildiği gibi hastanede bir haksızlık yoktur. Haksız talepleri olmadığından dolayı üyelerinin mağdur olduğunu iddia etmesi sendikal anlayışla bağdaşmamaktadır. 
Malum sendika istiyor ki, bizim üyelerimiz rahat etsin, fazla iş yükü oluşturulmasın, ihtiyaç olmadığı halde fazla mesai alsın, bizim her dediğimiz olsun ki üyeleri istifa etmesin istiyorlar. Haksızlıklara onay vermeyen, görevini yapan, kul hakkına girecek işlerden uzak duran hastane sağlık bakım hizmetleri müdürünün haksız olsa da sırf basın yoluyla baskı kurarak dediklerini yaptırsın gibi gereksiz işleri girilmektedir. Hastane başkan yardımcınız, temsilcileriniz ve üyelerinize gelince, çalışanlar idarecilere saygı duymak zorundadır. Saygısızca davranan kim olursa gerekli tutanakların tutulması, cezai yaptırımların uygulanması kadar doğal bir durum yoktur. Bizler görevini layıkıyla yapan hastanenin yetkili sendikası olarak, sağlık bakım hizmetleri müdürünün ve hastane idaresinin sonuna kadar yanındayız. Asılsız haberleriniz içinde savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzun da bilinmesini isterim. Hakkımızı yasal her zeminde aramaya devam edeceğiz. Sayın başkan; üyelerinize haksızlık yapılmadığını bildiğiniz halde üye tutmak ve haksızlığı savunmak ilkeli sendikacılığa yakışmaz” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum