Reklam

Başkan Oran'ın çağrısı üzerine o tarihi bina restore ediliyor

EGEOLAY/1800’lü yıllardan kalan ve Akdeniz Oteli olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı’ndaki tarihi bina Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın çağrısı üzerine sahipleri tarafından restore edilerek turizme kazandırılıyor. Başkan Oran, “Tarihi değerlerimize ve kentsel belleğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Oran'ın çağrısı üzerine o tarihi bina restore ediliyor
Editör: Ege Olay
29 Eylül 2021 - 11:58
Geçtiğimiz aylarda yıllardır atıl durumda bulunan ve unutulmaya yüz tutmuş Akdeniz Oteli binasının sahiplerine seslenen Başkan Oran’ın “Cumhuriyet Meydanı’nda, Rumlar’dan kalan eski Akdeniz Oteli’nin tarihi binası var. Burası için inşaat ruhsatı verildi ama sahipleri adım atmadı. Sahipleri bir adım atmazsa biz Çeşme Belediyesi olarak burayı kamulaştırıp turizme kazandıracağız” ifadeleri üzerine harekete geçen bina sahipleri restorasyon çalışmalarını başlattı.
 
Çeşme’nin çehresini değiştiren projelere imza atan Başkan Oran, “Açılışını geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiğimiz, kentimizin kalbi Cumhuriyet Meydanı’nı büyük bir özenle yenileyerek, Avrupa standartlarına uygun hale getirdik. Meydanımız modern ve çağdaş görünümüyle Çeşmemiz’e çok yakıştı. Yine burada Osmanlı Dönemi’ nden kalan, çeşitli amaçlarla kullanılan Gümrük Binamızı restore ederek Çeşme Kent Müzesi olarak ilçemize yeniden kazandırıyoruz” dedi.
 
“Tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz”
Akdeniz Oteli’nin yenilenme çalışmaları ile ilgili konuşan Oran, “Belediye binamızın yanında bulunan ve yıkılmak üzere olan Akdeniz Oteli’nin restore edilmesi için sahiplerine yaptığım çağrı yanıtsız kalmadı. İnşaat ruhsatı verilen binayı yenilemek için harekete geçtiler. Daha önce de belirttiğim gibi bu konuda bir adım atılmasaydı biz üzerimize düşeni yapacaktık. Bina sahiplerine ayrıca teşekkür ediyorum, tarihi değerlerimize sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dilerim kısa sürede yenileme çalışmaları tamamlanıp turizme de kazandırılır. Çeşmemiz’e hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum