Başkan Kılıç, dünya gençleriyle beraber üzüm hasat etti

EGEOLAY/Dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olan AIESEC’in İzmir Şubesi ile Buca Belediyesi’nin iş birliği sonucu, dünyanın dört bir yanından Buca’ya gelen gençler hasat keyfi yaşadı. Gençler, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile beraber Bağ Evi’nde, bağ bozumu gerçekleştirdi. Buca'nın değerlerini ve güzelliklerini sadece ülkemize değil tüm dünyaya tanıtacaklarını belirten Başkan Kılıç, “Bu topraklarda hala tarım yapılabileceğini göstermek istiyoruz” dedi.

Başkan Kılıç, dünya gençleriyle beraber üzüm hasat etti
Editör: Ege Olay
24 Ağustos 2021 - 17:48
Kenti geliştirmek ve canlandırmak için projeler üreten Buca Belediyesi, 5 farklı ülkeden değişimkatılımcısı gencin rotasını Buca’ya çevirdi. Buca Belediyesi iştiraki Bucamar ve AIESEC İzmir Şubesi ilehaziran ayında imzalanan iş birliği kapsamında, dünyanın farklı ülkelerinden 21 genç yabancı öğrenciBuca’ya geldi.

5 ÜLKEDEN 21 GENÇ

Tunus, İtalya, Portekiz, Ukrayna, Rusya’dan Buca’ya gelen ve 13 Eylül’e kadar çeşitli programlarakatılacak olan 21 değişim katılımcısı genç, Buca Belediyesi Bağ Evi’nde gerçekleştirilen bağ bozumunakatıldı. Başkan Erhan Kılıç’ın da katıldığı etkinlikte, gençler Buca’nın meşhur benekli sultani üzümlerinihasat etti.

“AMACIMIZ TOPRAKLARIMIZI BETONA MÂHKUM ETMEMEK”

Buca’nın değerlerini ve güzelliklerini sadece ülkemize değil tüm dünyaya tanıtacaklarını belirtenBaşkan Erhan Kılıç, “Biz, bu topraklarda hala tarım yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Çünkü sonzamanlarda hobi bahçeleri ve ticari işletmeler yoğunlaşmaya başladı. Bunlara karşılık, biz Buca’yaözgü razakı üzümünün burada yaşayabileceğini ve bundan buradaki toprak sahiplerinin parakazanabileceğini göstermek amacıyla böyle bir işlem yapıyoruz. Asıl amacımız, bu toprakları, bucoğrafyayı korumak, betona mahkûm etmemek” dedi. Bu amaçla tarımsal faaliyetlerin yanı sırabilinçlendirme çalışmaları da yaptıklarını ifade eden Başkan Erhan Kılıç, hem ülkenin dört bir yanındanhem de yurtdışından gelen değişim katılımcılarını bağ evinde ağırlayarak, tarımı birebir görmelerinisağladıklarını kaydetti.

“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK”

Buca Belediyesi Bağ Evi’nin bir okul gibi işlevi olduğunu belirten Kılıç, “Tarımsal faaliyetler, küreselısınmadan dolayı ciddi manada zorlu bir noktaya doğru evrilmeye başladı. Ancak dünya nüfusunusağlıklı bir şekilde doyurmamız lazım. Bunun için belediyelere ve devletlere ciddi manada görevdüşüyor. Belediye olarak asıl amacımız bu tarım arazilerini betona boğulmadan, bu tür tarımsalfaaliyetlere yönlendirebilmek. Bu coğrafya, suyu olan hala tarım yapılabilecek bir coğrafya. Bunugösterebilmek amacıyla taşın altına elimizi koyduk” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum