Reklam

Başkan İduğ: Yeşilova ve Homeros Bornova'nın kimliğidir

EGEOLAY /15-22 Nisan Turizm Haftası, Bornova'da Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde kutlandı. Lise öğrencilerinin hazırladığı renkli program, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ Bornova Kaymakamı Fatih Genel ile birlikte minik folklorculara eşlik etti. Turizmde yapılması gerekenlere dikkat çeken Başkan İduğ, "Yeşilova ve Homeros Bornova'nın kimliğidir" dedi.

Başkan İduğ: Yeşilova ve Homeros Bornova'nın kimliğidir
Editör: Ege Olay
18 Nisan 2019 - 10:05
Bornova'da turizm haftası Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde kutlandı. Şükrü Seher Ergil Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlik, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin çeşitli yörelere ait halk oyunları ve türkülerle sahne aldığı etkinlikte Kaymakam Fatih Genel ve Başkan Mustafa İduğ, minik folklorculara eşlik etti. Onlarla birlikte zeybek oynadı. "Ben Anadoluyum" adlı programın ardından Türkiye'nin 7 bölgesindeki yöresel lezzetlerin ikram edildiği sergi gezildi.

 

 

 

 

 

Bornova Kaymakamı Fatih Genel, kutlama programındaki konuşmasında özellikle Bornova'da yaşadığı bilinen İlyada ve Odessa Destanları'nın yazarı dünyaca ünlü halk Ozanı Homeros'a vurgu yaptı. İzmir'in çok güzel bir şehir, Bornova'nın ise bu şehrin en nezih ilçesi olduğunu söyleyen Genel, "Homeros'un İzmirli olduğunu bütün tarihçiler söylüyor. Bornovalı olduğunun da pek çok göstergesi var. Batılılar 1700'lü 1800'lü yıllarda bölgeye gelip sık sık incelemeler yapmış. Homeros'un üzerinde durulması, bu değere ve Homeros Vadisi'ne sahip çıkılması gerekiyor. Bu yüzden bizler de daha çok gündeme getirmeliyiz" dedi.

 

 

 

Başkan İduğ, Homeros Vadisi ve Yeşilova Höyüğü öne çıkmalı

 

 

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise Türkiye turizmindeki en önemli sorunun turizmde niteliğin arttırılması olduğunu vurguladı: "Berlin'de bir müzeyi gezmeniz için 50 euro, şehir turu otobüsüne binmek için 20 euro ödememiz gerekiyor. Aynı turist Avrupa'da 3 euro, Türkiye'de ise 1 euro harcıyor. Yani turizmden ekonomik beklentilerimize karşılık bulamıyoruz" dedi. İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihinden mutlaka yararlanılması gerektiğini söyleyen Dr. Mustafa İduğ, yapılması gerekenleri şu sözlerle dikkat çekti: "İzmir'de kruvaziyer turizmine önem vermeliyiz. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde gerçekleşecek turizm projeleri ile ilçemize gelecek turistlerin bir kimlikle karşılaşmasını sağlamalıyız. Bunu da Homeros Vadisi ile Yeşilova Höyüğü ile yapabiliriz. Bu iki yer Bornovamızın kimliğidir."

 

 

 

Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Derin katılımcılara Yeşilova Hüyüğü ve Ziyaretçi Merkezi hakkında bilgi verirken, Şükrü Seher Ergil Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Öztekin, Turizm Haftası kutlamaları için kendilerine kapılarını açan Bornova Belediyesi'ne teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum