Başkan Acar'dan Engelliler Haftası müjdesi

EGEOLAY/Aliağa Belediyesi, Engelliler Haftası’nda sürpriz bir projeyi daha faaliyete geçiriyor. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, at üzerinde yapılan egzersizlerle tedavi anlamına gelen Hippoterapi Merkezi için proje çalışmasının tamamlandığını açıkladı. Yaklaşık 7 bin metrekare gibi dev bir alanda düzenlenecek Atlı Tedavi Merkezi’nin (Hippoterapi) yalnızca Aliağa değil tüm bölge ve yurt genelinde de ihtiyaçlara yanıt vereceğini kaydeden Başkan Acar, “Özel çocuklarımız, özel bireylerimiz için ‘İnsan Odaklı’ bir projemizi daha yapım aşamasına getirdik. Aliağamıza, İzmir’imize, bölgemize, Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Acar'dan Engelliler Haftası müjdesi
Editör: Ege Olay
17 Mayıs 2022 - 14:12
Özel çocuklar atlı tedavi ile iyileşecek
Atlı Tedavi Merkezi (Hippoterapi) ile özgün ve dev bir tesise kavuşacaklarına dikkat çeken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, proje üzerinde bir süredir özenli bir  çalışma yürütüldüğünü söyledi. Proje alanında çalışmaları inceleyen ve bölgenin böyle bir ihtiyacı olduğu belirlenerek detaylı bir proje hazırlandığını ifade eden Acar, “Engelli bireylerin sosyal, psikolojik ve fiziksel kabiliyetlerini artırabilmelerine yardımcı olacak Atlı Tedavi Merkezi’ni çok şükür hayata geçiriyoruz. Engelli vatandaşlarımız bir yandan atla terapi imkânı bulacak bir yandan da hobi bahçelerinde toprakla buluşacak. El becerilerini geliştirmek için el sanatları atölyelerinde faaliyetler yapacak. Rehabilitasyon Merkezimiz engelli vatandaşlarımızın yanı sıra herkesin keyifle vakit geçirebileceği özel bir tesis olacak. Hippoterapi Merkezi'nde uygulanacak Atla Terapi programı, özel çocukların sosyalleşme ve iletişim becerilerini destekleyeceği gibi nörolojik, fizyolojik ve psikolojik olarak da gelişimlerini destekleyecek. Merkezimizde çocuk oyun alanları, bireysel eğitim odaları, tek katlı ahır, engelli mutfak atölyesi, fizik tedavi merkezi, Padok, eğitim odası, otopark, seyir terası, kafeterya, günübirlik dinlenme alanları ile tek Katlı 'Rehabilitasyon Merkezi ve Yönetim Binası' bulunacak” diye konuştu.
Avrupa Standartlarında dev tesis
Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesi’nde projelenen tesisin yapımı için harekete geçtiklerini dile getiren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, açıklamalarına şöyle devam etti; “Herkes için yaşanılabilir Kent” vizyonu çerçevesinde ekip arkadaşlarımla tek yürek olup çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hippoterapi Merkezimizi yaklaşık 7 bin metrekarelik proje alanı içerisinde konumlandırdık. Bunun 2 bin 120 metrekaresi kapalı alan olacak. İnşaat çalışmalarımıza başladık. Engelli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin, çocuklarımızın rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılayacak ve iyileşme süreçlerini hızlandıracak bir tesis olacak. Büyüklüğü ve sunduğu imkanlarla Avrupa Standartlarında olacak ve Aliağa değil, İzmir ve bölge halkına da hitap edecek tesisimizi en kısa zamanda bitirerek faaliyete geçirmek için sabırsızlanıyoruz.”
Özgün bir alan olacak
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Engelliler Haftası’nda böyle bir projeye başlamış olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Acar, sözlerine şöyle devam etti; “Aliağa’da engelleri kaldırmak için çok çalışıyoruz. Sosyal yaşam alanlarında ve kaldırımlarımızda engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmak adına birçok düzenlemeler ve yenilikler yapıyoruz. Aliağa’da engelleri aşmak için birçok çalışmayı hayata geçiriyoruz. Hippoterapi Merkezimiz de, engelli vatandaşlarımızın sosyal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak. Hippoterapi Merkezi ile Aliağamız; özgün, özel bir tesise daha kavuşacak.” 
Hippoterapi Nedir?
Hipoterapi, atın çok boyutlu hareketini kullanarak uygulanan tedavi yöntemine verilen isimdir. Eski Türklerde böyle tedavi yöntemlerinin olduğu bilinmektedir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum