Balkan Derneklerinden Arslan'a Tam Destek

EGEOLAY /Cumhur İttifakının Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’a Balkan camiasından tam destek geldi. Kahvaltıda bir araya gelen 40 Balkan derneğinin başkan ve yönetimleri, “Bizler Evlad-ı Fatihan ve köklü dernek ve federasyonlar olarak bizlere sahip çıkılmasının gururunu yaşadık. Arslan’ın listesinde 7 göçmen meclis üyesi adayı olması bunun bir göstergesidir” dediler.

Balkan Derneklerinden Arslan'a Tam Destek
Editör: Ege Olay
20 Mart 2019 - 14:42 - Güncelleme: 20 Mart 2019 - 23:45
Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Mustafa Arslan, balkan dernekleri ve federasyonları ile bir araya geldi. Buca’da bulunan Sini Köşk’te gerçekleşen sabah toplantısına Buca Belediye Başkanlığı ve AK Parti İzmir Milletvekilliği yapan Cemil Şeboy, Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Mustafa Öztürk’ün yanı sıra 36 balkan derneği ve 4 balkan federasyonu katıldı. Balkan camiasının Mustafa Arslan’ın yanında olduğu mesajı verilen toplantıda konuşan Arslan, “Buca’da çok farklı olaylar yaşandı. Bir aday açıklandı. Parti meclisinden geçti. Ama son dakika da kendisinin de haberi olmadan adaylığı iptal edildi. Bu kime yapılırsa yapılsın haksızlıktır” diyerek, göçmenlerin bir temsilcisi olan Suat Nezire sahip çıktı.

 

 

 

BİZ BİR AİLEYİZ

 

Balkan camiasının arasında olmak ve Balkan camiasının yoğun olduğu bir ilçede büyümekten her zaman gurur duyduğunu ifade eden Mustafa Arslan, “Bu sabah bu kahvaltıda aranızda olmaktan son derece mutluyum. Beni başından beri bağrınıza bastınız. Bu yüzden sizin aranızdayken kendimi ailemin içerisindeymiş gibi hissediyorum” diye konuştu. CHP’nin İzmir’de aday belirleme sürecinde yaşadığı sıkıntıları hatırlatan Arslan, “5 Ocak’ta adaylığımız açıklandı. O günden beridir çalışıyoruz. Ama onlar ne hikmetse, burada iş yapmadan oy alacaklarını düşündüklerinden aday belirleme noktasında ciddi sıkıntı yaşadılar ve son ana kadar 3 aday değiştirdiler” dedi.

 

 

 

MECLİS LİSTEMİZDE 7 GÖÇMEN ADAY VAR

 

Belediye Meclis Üyesi Aday listesinde balkanlar camiasından 7 adaya yer verdiklerini de ifade eden Arslan, “Biz balkan camiasından olan arkadaşlarımızı Buca’da yaşanan olayları görerek listemize yazmadık. Bu arkadaşlarımız zaten listemizde olması gereken arkadaşlardır. Bu listemizde yer alan arkadaşlarımın Buca’ya, belediyeye ve Balkan camiasına ciddi derecede katkı sunacaklarını düşünüyorum” dedi.

 

 

 

BUCA BELEDİYESİ HALKIN BELEDİYESİ OLACAK

 

Toplamda 50+9 projelerinin olduğunu hatırlatan Arslan, “Gördüğüm başka bir şey daha var. Projeleri uygulama kısmı, işin yüzde 50’lik kısmı... Asıl yüzde 50’si bunu özellikle sahada dolaşırken gördüm, Buca Belediyesi Bucalıların belediyesi olmaktan çıkmış. İşimizin yüzde 50’si açıkladığımız projeleri hayata geçirmek, diğer yüzde 50’si de inşallah bu belediyeyi yeniden Bucalıların Belediyesi haline getirmek olacaktır” dedi.

 

 

 

“BİZE SAHİP ÇIKILMASININ GURURUNU YAŞIYORUZ”

 

Balkan camiası adına toplantıda konuşan Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Şengöz, “İzmir’de özellikle Buca balkan nüfusunun yoğun olduğu bir yer. Yaklaşık olarak yüzde 40’ımız balkan kökenli. Burada da baktığımız zaman Cumhur ittifakının adayı Buca Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Arslan’ın yapmış olduğu bir açıklama var. Türkiye’de oluşan mozaik gibi kendi içerisinde balkan mozaiği de oluşturdu. Yedi tane meclis üyesi adayı Balkan kökenli. Bu, Balkan Coğrafyasına gösterdiği bir değerdir. Bizler Evlad-ı Fatihan olarak burada köklü dernek başkanları ve federasyonları olarak bizlere sahip çıkılmasının gururunu yaşadık” diye konuştu.

 

 

 

BALKAN STK’LARI TEK YUMRUK OLDU

 

Bosna Sancak Derneği, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu, Balkan Dernekleri Federasyonu, Kosova Rumeli Derneği, Mak-Göç’ün İzmir’deki şubeleri, İzmir Sancak Rumeli Derneği, Balkan Anadolu Derneği, İzmir Balkan İşadamları Derneği, Buca Rumeli Göçmenleri Derneği, Buca Güçbirliği Derneği, Çekmergen Okçuluk Derneği, Buca Yaylacık Gençlik Derneği, Genç Balkanlar Derneği, Rumeli Balkan Bayanlar Derneği, Avrasya Türkleri Derneği, Kordon İşadamları Derneği, Altaylar Gençlik Spor Kulübü, Buca Muhtarlar Derneği, Bal-Göç’ün İzmir’deki şubeleri, Bal-Göç Federasyonu, Makedonya Stratejik Araştırma Merkezi, Buca Kunutlar Derneği, Bornova Selanik Derneği başta olmak üzere toplantıya 36’sı dernek, 4’ü de federasyon olmak üzere toplam 40 sivil toplum kuruluşundan temsilciler katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum