Bakırçay nefes alacak

EGEOLAY/Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin özel talimatıyla harekete geçen DSİ 2. Bölge Müdürlüğü bir yıl dolmadan 5 kilometrelik hattı yeniden düzenledi. Daralan dere yatağı genişletildi. Biriken rusübat temizlendi. Binlerce dekar arazide taşkın riski minimize edildi.

Bakırçay nefes alacak
Editör: Ege Olay
12 Şubat 2020 - 11:47
İzmir Bergamalı çiftçilerin korkulu rüyası bitiyor. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin özel talimatı üzerine Bakırçay nehir yatağındaki çalışmalarını Bergama’ya da kaydıran DSİ 2. Bölge Müdürlüğü yaklaşık 5 kilometrelik hattı yeniden düzenledi. Geçen yıl 25 Mart’ta İzmir Bergama yolu üzerindeki Çanakkale köprüsünden başlayan çalışmalar kapsamında Eğri Göl’e kadar olan 4.5 kilometrelik alanda şev ve yatak temizliği yapıldı.

Öte yandan Sindel Köprüsü’nden başlayan şev ve yatak düzenleme çalışmalarında ise yaklaşık 500 metrelik alan temizlendi.

Ayrıca DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri Bergama Yeni Kent’teki yaklaşık 20 kilometrelik sulama kanalında temizlik çalışmalarını tamamladı.

14 km’lik hat temizlenecek

2 Dragner ekskavatör, 1 Backhoe ekskavatör, 1 de paletli traktör, 1 grayder bir de kamyonlar yürütülen çalışmalar 2020 yılında da devam edecek. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri Çanakkale Köprüsü ile Sindel Köprüsü arasındaki 14 kilometrelik hattı yeniden düzenleyecek. Dere yatağındaki rusubatlar temizlenecek, suyun rahat akışı için yatak düzenlemesi yapılacak. Binlerce dekar arazide taşkın riskini minimize edilecek.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Bakırçay’ın Soma kısmında başlattığı yatak tanzim çalışmaları kapsamında yaklaşık 14 bin metrelik hattı temizlemiş ve 20 bin dekar araziyi taşkın riskinden kurtarmıştı. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ayrıca Bakırçay Nehri üzerine biri Soma biri de Kınık’ta olmak üzere 2 köprü inşa etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum