Bakan Soylu'dan Menemen için "Kayyum" açıklaması

EGEOLAY/İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Menemen İlçesinde yaşanan “Başkanvekili seçimini” değerlendirdi. Bakan Soylu, geçici başkanvekilliğinin kendine ait şartları olduğuna vurgu yaparak, “Kayyum” sorusunu cevapladı.

Bakan Soylu'dan Menemen için "Kayyum" açıklaması
Editör: Ege Olay
09 Ocak 2021 - 13:34

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’e gelerek bir dizi programa katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in eşlik ettiği Bakan Soylu, Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığı’nın mezuniyet törenine, ardından da Kaya Termal Otel’de düzenlenen İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hazırlık toplantısına katılan Bakan Soylu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Programlarının ardından Yenigün’e özel açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Menemen sürecini değerlendirdi. Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy’un yolsuzluk sebebiyle tutuklanarak, görevinden el çektirilmesini ve ardından yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Soylu, “İzmir’de süreci valiliğimiz yürütüyor. Biz de yakından takip ediyoruz” dedi.

 

“KAYYUM ATAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

İlçede yaşanan başkanvekili seçimlerini yorumlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Menemen ile ilgili hukuki süreç işliyor. Menemen Belediyesi’ne kayyum atanması gibi bir durum yok. Kayyum, terörle ilgili suçlar vuku bulduğunda atanıyor. Menemen Belediye Başkanı yolsuzluk suçundan dolayı görevden alındı. Şu anda cezaevinde, yargılanması devam ediyor. Tutuklu bulunan belediye başkanı görev yapamaz, bu sebeple yargılama süreci, tutukluluk hali boyunca ilçede başkanvekilinin görev yapması gerekiyor” diye konuştu.

 

“GEÇİCİ BİR BAŞKANVEKİLLİĞİ”

Bakan Soylu, İzmir Valiliği’nin görevlendirdiği Başkanvekilinin, geçici bir süre görevli olduğuna vurgu yaparak, “İzmir Valiliğimiz tarafından kuranın çekilmesi ve başkanvekilinin göreve başlaması hususunda tebligat gönderildi. Kura seçimi yapılamadı. Bu sebeple Valiliğimiz, başkan yardımcısını, Menemen Belediyesi Başkanvekili olarak atadı. Atanan Başkanvekili, Menemen Belediye Başkanvekili seçimini yaptıracak yani görevi, seçim izni vermesine kadardır. Onun için bu geçici bir başkanvekilliği dönemidir. Bunun da yani geçici başkanvekilliğinin de kendine ait şartları var. Bu süreci de İzmir Valimiz işletiyor. Biz de takip ediyoruz” açıklamasında bulundu. (Halime Erdoğan/Yenigün)

YORUMLAR

  • 0 Yorum